OEG har gjort en forskel

09. november 2017

Igen i år har eleverne gennemført en vellykket ‘OEG gør en forskel’-dag.

Dagen gennemføres hvert år på den landsdækkende Operation Dagsværk dag. Eleverne har mulighed for at deltage i Operation Dagsværk og donere en dags arbejde til et velgørende formål (i år i Bangladesh). Eller de kan også vælge deres eget projekt. Men alle klasser skal vælge en aktivitet, hvor de på denne dag gør en forskel for andre.

Og fantasien er stor. Aktiviteter i børnehaver, på folkeskoler, på plejehjem. Indsamling til eller arbejde for velgørende organisationer. Hjemmeside til bymuseum. Og naturligvis Operation Dagsværk.

‘OEG gør en forskel’ er et led i Ørestad Gymnasiums vision om at uddanne alle elever til at være en ‘changemaker’. Dvs. et menneske der er engageret i sin omverden, og som er opmærksom på, om mennesker og natur omkring dem trives, som har karakter, empati og viden, og som handler på de forhold i den nære og fjerne omverden, som bør forandres. Det er vores blik på gymnasiets almendannende opgave, og det skal realiseres både i undervisningen og uden for undervisningen.

Det er dejligt at se, at så mange elever bakker op om denne vision.

Læs artiklen om ‘OEG Gør en forskel 2017’ her

Rektors blog

Rektor Allan Kjær Andersen fra Ørestad Gymnasium blogger om aktuelle emner.

allan

Læs alle blogs fra rektor her:  REKTORS BLOGs

Fakta om OEG Gør en forskel-dagen

En fast tradition

En gang om året i november rydder Ørestad Gymnasiums elever  skoleskemaet for at give særligt fokus på frivilligt arbejde og ‘Changemaking’.
Vi kalder dagen for ‘OEG Gør en forskel’.

Alle klasser skal deltage i et frivilligt projekt efter eget valg. Det er klassen, der skal finde og tage kontakt til et sted, hvor de ønsker at hjælpe.

‘OEG Gør en forskel-dagen’ ligger altid på Operation Dagsværk (OD)- dagen, og det vil sige at eleverne kan vælge at engagere sig i OD, som er et fælles støtteprojekt for alle landets gymnasier.

Læs artiklen om OEG Gør en forskel-dagen 2017 her:  
Og se hele billedgalleriet med elevernes egne fotos fra dagen på Facebook