Prins Harry besøger changemaking event på Ørestad Gymnasium

25. oktober 2017
22104662_1573289916050755_8190299679433437529_o

Vi er på Ørestad Gymnasium beærede og stolte over, at Prins Harry på sit officielle besøg i Danmark har valgt at besøge Ørestad Gymnasium torsdag 26. oktober.

Han er interesseret i at få et indtryk af vores Changemaker program, og derfor besøger han torsdagens changemaking event.
At uddanne changemakers er vores bud på moderne dannelse. Skolens changemaker program er inspireret af vores medlemskab af det internationale netværk Ashoka Changemaker Schools.

Vi vil ikke være en skole, hvor eleverne gennemgår det pensum for at bestå studentereksamen med et godt snit. Vi vil uddanne elever med engagement i deres omverden, med empati og selvsikkerhed og med et ‘mindset’ der gør, at de handler i forhold til de ting i deres omverden, som de synes kalder på forandring (hvad enten det er den lille eller den store).

Når Prins Harry kommer på besøg, vil han opleve vores spændende changemaking event, som starter med korte fælles inspirationsoplæg (TED Talks) ved Anders Ladekarl, generalsekretær for Dansk Røde Kors, og Selina Juul, som er grundlægger af ‘Stop Spild Af Mad’ – Danmarks største frivillige bevægelse mod madspild.

Derefter vil skolens 46 klasser arbejde med at forberede deres aktiviteter på vores ‘OEG Gør en forskel-dag’ 8. november (Operation Dagsværk-dagen). Alle klasse skal vælge et projekt, hvor de på denne dag gør en forskel for andre.

Workshop med elever 
Samtidig organiseres tre workshops med deltagere af nogle af skolens elever og lærere samt indbudte gæster fra skolens netværk af grundskoler (Ørestad Skole, Hellerup Skole, Den grønne Friskole), en række gymnasier (Borupgaard, Københavns Åbne Gymnasium, Rysensteen Gymnasium) og
efterskole (True North) samt netværket Ørestad Innovation Center Copenhagen.

De tre elev-workshops har følgende temaer:

1. Anders Ladekarl står for workshoppen ‘Engaging young people in civil society and volunteering’.
2. Kenneth Salomonsen og Nicolai Boysen fra Ungdomsbureauet står for workshoppen ‘Engaging young people in society and democracy’ .
3. Kigge Hviid fra ‘Index Design To Improve Life’ står for workshoppen ‘UN Global Goals’.

Vi håber, at der gennem disse workshops vil komme ideer til, hvordan vi kan styrke vort arbejde med at udvikle vores changemaker program.

 

Find pressemeddelelsen her (klik for link) 

Fakta:
*Ørestad Gymnasium flyttede til Ørestad City i København i 2007 i en smuk, prisvindende bygning af det danske arkitektfirma 3XN.   
*Bygningen er kendt for sin innovative arkitektur uden traditionelle korridorer og klasselokaler og med åbne, fleksible rum, der er tilpasset gymnasiets 100 % digitale profil uden fysiske bøger.
*Ørestad Gymnasium er del af det verdensomspændende Ashoka Changemaking-program.
*Elever, der yder en særlig indsats for fællesskabet gennem deres tid på gymnasiet, får et særligt ‘Changemaker-diplom’ sammen med deres studenterbevis.

Rektors Blog

Rektor Allan Kjær Andersen fra Ørestad Gymnasium blogger om aktuelle emner.

allan

Læs alle blogs fra rektor her:  REKTORS BLOGs

Fakta om det kongelige besøg

Hvem: Prins Harry fra det britiske kongehus

Hvor: Ørestad Gymnasium

Hvornår: Torsdag 26.oktober

Hvorfor: Hans kongelige højhed vil deltage i individuelle sessions og workshops og høre unge mennesker dele ideer og lave øvelser i forhold til at løse problemer i deres generation.

Ørestad Gymnasium er del af et internationalt Changemaker-program hvor ambitionen er, at eleverne skal uddannes til aktive borgere, der kan gøre en forskel.

Læs vores pressemeddelelse om besøget – klik her: