Corona

Hvordan kan vi sikre hinanden 

Her kan du læse om, hvilke regler og restriktioner, der gør sig gældende. Du kan læse om, hvordan vi udfører selvtests. Derudover har vi samlet retningslinjerne for, hvad du skal gøre, hvis du mistænker smitte eller selv er smittet. 

Hvornår skal du være på skolen fysisk?

Den enkelte klasse kommer til at møde skiftevis en uge på skolen og en uge hjemme med online undervisning. Sådan møder vi retningslinjerne om, at 50% af vores elever er tilbage. 

 

I lige uge er følgende klasser på skolen: 

Alle 3.g’ere +1b,1c,1f,1j,1l, 1m,1q

 

I ulige uger er følgende klasser på skolen: 

Alle 2.gere + 1a,1d,1e,1h,1i,1k,1n,1p

 

I henhold til Undervisningsministeriets retningslinjer om corona, skal elever, der vurderer, at de er undtaget fra kravet om at bære mundbind eller visir, oplyse skolen om det. Det er herefter skolen, der vurderer, om eleven er undtaget fra kravet eller ej. Hvis vi vurderer, at det fremstår utroværdigt, kan vi ikke tillade adgang til skolen uden brug af mundbind eller visir.

Selvtests

De uger man er på skolen skal man testes to gange. Man må ikke være på skolen hvis man ikke har en test der er taget indenfor de seneste 72 timer. Der er undtagelser hvis man fx kan fremvise en positiv, der er mellem 2 og 27 uger gammel. 

Der bliver udført selvtests på skolen mandag og torsdag i 1. modul eller 2. modul. Vi har uddannet særligt personale, der kan supervisere jeres selvtest. Når du skal selvtestes er det vigtigt at du medbringer dit gule sundhedskort (dit sygesikringsbevis). 

Du skal downloade den nye kviktest app (scan QR koden) for at kunne blive testet. Du skal registrere dig med NemID. Se guiden for registrering

 

Dit testsvar vil blive overført til sundhed.dk og vil kunne bruges på lige fod med andre tests ift. at komme til frisøren eller andet der kræver coronapas. 

I skal spritte af før og efter selvtest. I er i samme “zone” hele dagen og efter endt undervisning er der ekstra rengøring med særlig alkoholbaseret desinfektionsmiddel på overfladerne.

Hvis du ikke tager selvtest

Hvis man er fraværende når der testes eller hvis man ikke ønsker at blive testet på skolen, er man velkommen til at benytte de almindelige testlokationer. Man skal dog til hver en tid kunne fremvise en negativ test der ikke er mere 72 timer gammel. Hvis du ikke opfylder disse krav må du ikke opholde dig på skolen og vil blive sendt hjem med fravær.

For elever – hvad skal du gøre:

Hvis du har mistanke om smitte (nærkontakt eller symptomer)

Hvis du er smittet 

  • Bliv hjemme
  • Ring til +45 31 75 82 18 og informer om, at du er smittet og ikke kommer I skole. Det er meget vigtigt i forhold til smitteopsporing og så vi kan informere din studievejleder og lærere om fravær. 
  • (Hvis telefonen ikke besvares, skriv da en mail til corona@oegnet.dk)

Har akutte spørgsmål

  • Ring eller skriv da til +45 31 75 82 18. Telefonen er åben i tidsrummet 7:30 – 16:00. 

For ansatte – hvad skal du gøre:

Hvis du har mistanke om smitte (nærkontakt eller symptomer)

Hvis du er smittet 

  • Bliv hjemme
  • Kontakt din nærmeste leder