fbpx

Elevindflydelse – Vær med til at bestemme

På OEG er eleverne i fokus

Ban fra 3.p om elevindflydelse:

Noget af det fedeste ved OEG er, at det er eleverne, der er i fokus og det er vi faktisk på næsten alle punkter.

Undervisningen er centreret om, at vi som elever skal lære at arbejde selvstændigt, men også blive gode til at arbejde i grupper i vores gruppemiljøer. Vores lærere er vildt gode til at lave spændende og varierende undervisning, hvor eleverne bliver hørt og indraget i planen. Vi får blandt andet indflydelse på, hvilke emner vi har om og hvilke tekster, vi skal læse. Efter et forløb laver lærerne typisk en evaluering, hvor eleverne kan komme med anonymt feedback til lærerene, hvis man ikke synes om at gøre det ansigt til ansigt. Det virker super godt, fordi læreren får mere konstruktiv feedback end, hvis det blev drøftet i klassen, hvor man har tendens til at være ydmyg. 

 

 

Elevudvalg 

I vores udvalg kan alle elever aktivt gøre en forskel. Vores fester bliver f.eks. arrangeret af vores festudvalg, som består af elever fra alle årgange. De sørger for en god fest for resten af skolens elever og det lærer man bare så meget af. Gennem elevrådet her på OEG kan vi elever endvidere påvirke skolemiljøet. Alle elever er repræsenteret og får lov til at arbejde med reelle problemer. Og der sker virkelig noget, for ledelsen lytter oprigtigt til vores foreslag.

 

 

Beslutningsprocesser

 

Skolen er generelt meget glad for at inkludere eleverne i større beslutninger. I år havde vi for første gang ‘rektor for en dag’, hvor to elever skulle bytte plads med vores rektor Mads for én dag og træffe en beslutning, som ledelsen skulle gennemføre. Der fik de lov til at diskutere forslag, som eleverne var kommet op med. Samme dag havde vi også en en “rektor som elev for en dag”, hvor Mads var ude og opleve det at være elev for en dag. Her deltog han ikke bare i undervisningen som elev, men havde også samtaler med eleverne om, hvad det gode/mindre gode ved at være elev er. 

 

Sociale medier 

 

Sidst men ikke mindst har vi elever en kæmpe indflydelse på vores sociale medier. Der bliver hver uge lavet diverse Instagram takeovers, hvor eleverne får lov at vise deres skoledag, deres udvalg eller noget helt tredje til vores følgere som består af: nuværende elever, gamle elever, lærere og mange andre. På den måde får eleverne på OEG en signifikant stemme i det, der kommer ud på platformen, hvilket indtil videre har tiltrukket flere elever til. “OEG er ikke blot et gymnasium. Det er et mangfoldigt vedvarende fælleskab der tilpasser sig efter sine elever.”

Hvordan kan du få indflydelse?

Bestyrelsen

Skolens øverste ledelse er bestyrelsen. Lærerne og eleverne har hver to pladser i skolens bestyrelse. Den ene elev har stemmeret.

 

Elevrådet

Elevrådet giver dig og resten af OEG’s elever demokratisk indflydelse på skolens hverdag. Der er valg til elevrådet en gang om året. Hver klasse vælger sin egen repræsentant og suppleant.

Elevrådet vælger to repræsentanter til skolens bestyrelse samt til skolerådet.

Læs mere om elevrådet.

Følg elevrådet på Facebook.

 

Klasserepræsentanter

Hver klasse har to klasserepræsentanter, som er bindeled mellem elever og skolen lærere / ledelse. OEG har oprustet klasserepræsentanternes rolle, så de tager mere ansvar og kommer på kursus.

Klasserepræsentanterne mødes løbende for at tale om elevernes trivsel, og hvordan hverdagen på skolen kan blive bedre.

 

Elevudvalg

På Ørestad Gymnasium har vi en engageret elevudvalgskultur. 

Det er eleverne selv, der står for udvalgene, og de bestemmer også selv, hvad udvalgene skal arbejde med, hvor tit de mødes samt hvilke aktiviteter og events de har lyst til at lave. Et vigtigt udvalg på skolen er elevrådet, som både er med i skolens bestyrelse, men også holder møder med ledelsen, så eleverne har mulighed for at være med til at skabe den skole, de gerne vil have. De mange spændende udvalg på OEG er eksempelvis OEG LGBTQ+, OEG Bandet, Debatudvalget, OD-udvalget, OEGrøn, Filmklubben og Brætspilsudvalget.

 

De mange elev-udvalg på OEG gør changemaking til en del af elevernes hverdag. Vi har en bred vifte af udvalg, hvor eleverne skaber forandring i deres nærmiljø og i verden omkring dem.

 

 

Changemaker

OEG Changemakers er elever, der skal fremme en endnu mere aktiv og engageret elevkultur på skolen.

En Changemaker er en elev, der tør og vil gå forrest og gøre en forskel i skolelivet. Det er nemlig skolens ambition ikke ‘kun’ at stræbe efter at uddanne dygtige elever, der kan deres pensum og få høje karakterer. Målet er at uddanne ægte ‘changemakers’, der vil og tør ændre og tage ansvar.

Alle elever kan blive changemakers. Men vi er i fuld gang med at udvikle et særligt changemaker-program for de elever, der påtager sig et særligt ansvar og spiller en særlig rolle i udviklingen af en aktiv og engageret changemaker-kultur på skolen – det kan være, at man er aktiv i udvalg og / eller aktiv klasserepræsentant i tre år.

De elever vil som supplement til deres eksamensbevis få et særligt changemaker-diplom, som de kan bruge, når de søger ind på videregående uddannelse i Danmark og resten af verden.