Studentertiden

Studentertiden og traditionerne

Studentertiden er en traditionsrig og festlig periode. Studenterne udklækkes i perioden mandag – onsdag i den sidste uge af juni måned. 

På Ørestad Gymnasium foregår fejringen af elevens sidste eksamen på terrassen bag skolen, hvor forældre og venner kan stå klar til at modtage studenterne og sætte huen på. Vi pynter op og sætter borde op, så familien har mulighed for at fejre den nyudklækkede student. 

Den sidste eksamensdag (den sidste onsdag i juni) holder skolen en Studenterfest for alle de nyudklækkede studenter. De spiser middag sammen med déres lærere, og der er tradition for underholdning bagefter.

Den helt stor dag er translokationen, som foregår den sidste lørdag i juni måned. Det er her, hvor studenterne får overrakt deres eksamensbevis. Forældre, søskende og familie i øvrigt er naturligvis velkomne. Når translokationen er overstået, tager studenterne afsted i deres pyntede vogne. De tager på besøg hos deres familier i løbet af hele dagen. Studenterne kører fra skolen ca. kl. 12-12.30, når alle er kommet på plads i vognene.

Inden eksamen er der også en traditionsrig fest – nemlig Gallafesten. 3.g’erne kommer i deres flotte dress, og indleder festen med at danse les lanciers. Forældre er velkomne til at komme og se på. Herefter spiser lærere og elever middag sammen, hvorefter 3’g’erne marcherer ned ad trappen til fest sammen med elever fra 1.g og 2.g.