Derfor bruger vi computere

Hvorfor bruger vi computere?

Det digitale er et vilkår, som man ikke kommer udenom i dag, og derfor har vi bygget vores gymnasium op om det digitale. De digitale kompetencer er helt essentielle for at kunne begå sig i dag, og derfor arbejder vi målrettet med, at vores elever bliver kritiske digitale brugere, der kan handle og udtrykke sig i en virtuel verden. I den proces er computeren vores vigtigste arbejdsredskab.

At arbejde digitalt giver mange fordele, men det er ikke en løsning i sig selv. Når vi arbejder med digitale værktøjer, så gør vi det i de sammenhænge, hvor det giver mening. Det er f.eks. ikke hensigtsmæssigt at læse romaner på computeren, og derfor læser vi selvfølgelig stadigvæk også almindelige papirbøger. Det handler nemlig ikke om papir eller ikke papir, men om hvordan man navigerer og opfører sig i den digitale verden. Vi kalder det digital dannelse.

Så hvordan bruger vi så computeren?

Vi klæder vores elever på med den programpakke, som de skal bruge i undervisningen. Den indeholder Windows Office, TI-Nspire, ordbøger, e-bøger og programmer alt efter hvilke fag, man har.

I dagligdagen bruger vi google-drev og google-sites i undervisningen. Det giver bl.a. den fordel, at eleverne kan arbejde i samme dokument, når de laver gruppearbejde. Eleverne kan også på fagets eller klassens site få overblik over undervisningens mål, forløb, afleveringer og forventninger. 

Når vi bruger e-bøger i stedet for papirbøger, så er det fordi e-bøgerne kan mere end en papirbog kan. I e-bogen bliver teksten f.eks. suppleret med video og interaktion, der giver eleverne mulighed for at lære nyt på en anden måde, end man tidligere havde mulighed for.

Undervisningen hos os er langt fra kun tekstbaseret. Vi arbejder også med produktion af podcasts, videoer, programmering og andre visuelle medier, og her er computeren et nødvendigt redskab. 

Bruger vi kun MacBooks?

De eneste computere, som du ikke kan bruge, er Chromebooks og Linux-baserede computere, for de computere understøtter ikke nødvendigvis de programmer, som vi bruger i dagligdagen. Du behøver altså ikke en dyr MacBook Pro. 

 

Læs mere om

Undervisning

Alle fag