fbpx

Kommende elev – Vil du gå på OEG?

Informatik IT fag Ørestad Gymnasium

Faglighed

Bliv undervist på innovative
måder i vores store udvalg af
studieretninger, fag og valgfag.

Julefest 2019 Ørestad Gymnasium

Fællesskab

Om vores mange udvalg,
sociale aktiviteter og fester, der
sikrer et stærkt fællesskab.

Mediegymnasium Ørestad Gymnasium

Skolens miljø

Oplev vores gode skolemiljø,
der danner grundlag for
skolens sociale og faglige liv.

Galla fester Ørestad Gymnasium københavn gymnasier

Mød gymnasiet

Se vores Online Åbent Hus,
gå på opdagelse på skolen eller
få svar på dine spørgsmål

En hilsen fra vores rektor – Mads

Skolestart Ørestad Gymnasium

Kære kommende OEG’er 

Du skal snart starte på gymnasiet, og det skal du glæde dig til. Gymnasietiden er en tid, hvor du udvikler dig både fagligt og socialt. Du kommer til at møde nye fag, og du vil blive inspireret af dygtige undervisere, der interesserer sig for din trivsel. Samtidig er gymnasiet en social arena, hvor du vil få nye venner og bekendte i et inkluderende fællesskab.

 

Læs hele Mads’ hilsen her

Vi tager godt imod dig ​

Sådan er det at begynde på OEG

Vi går meget op i, at du falder godt til og føler dig tryg fra start. Derfor sørger vi for, at der sker en masse aktiviteter i din første tid på gymnasiet. Aktiviteterne skal ryste dig sammen med din klasse, f.eks. når I første skoledag skal lave navnelege og sammenrystnings-lege med tutorerne, og når I skal på introdage. Ud over din egen klasse vil du også møde en masse andre elever på tværs af klasser og årgange.

 

Læs mere om at starte på OEG

Optagelse

Bliv elev på OEG

Du skal søge om optagelse via optagelse.dk senest 1. marts 2021.

 

Optagelseskriterier

Reglerne for optagelse på Ørestad Gymnasium er bestemt af Optagelsesbekendtgørelsen. Det betyder, at vi optager de ca. 400 ansøgere, der bor nærmest skolen (afstandskriteriet). Man behøver ikke nødvendigvis bo på Amager for at kunne blive optaget på Ørestad Gymnasium. Ud over elever fra Amager (herunder Tårnby og Dragør), har vi også elever fra f.eks. Vanløse, Frederiksberg og Hellerup.

Man skal ud over optagelseskriteriet også opfylde karakterkravet og være erklæret uddannnelsesparat. Du kan læse mere om adgangskrav til gymnasiet her.


Hvem er undtaget fra afstandskriteriet?

Afstandskriteriet gælder ikke for ansøgere til Ørestad Gymnasium, hvis man ønsker vores særlige studieretning Mediefag A – Engelsk A (man skal i så fald skrive en note på optagelse.dk, at man ønsker studieretningen Mediefag A – Engelsk A). Det gælder heller ikke for elitesportsudøvere med sportslig godkendelse af Team Copenhagen og Team Danmark. 

 

Kommer du ikke direkte fra grundskolen?

Hvis du ikke søger direkte i forlængelse af 9. eller 10. klasse, vil du blive indkaldt til en optagelsesprøve og efterfølgende samtale, der tilsammen skal afgøre, om du er uddannelsesparat.

 

Karakter- og/eller prøvefri skoler

Søger du fra en karakter- og/eller prøvefri skole, indkaldes du altid til en optagelsesprøve og efterfølgende samtale, der tilsammen skal afgøre, om du er uddannelsesparat.

 

Er du vurderet ikke-uddannelsesparat?

Hvis du har søgt Ørestad Gymnasium som første prioritet og ikke vurderes uddannelsesparat til gymnasiet, indkaldes du til en skriftlig optagelsesprøve fredag den 11. juni 2021. Den skriftlige prøve efterfølges af en samtale. 

Den skriftlige prøve afholdes på Ørestad Gymnasium og varer fire timer. Prøven består af enkeltfaglige opgaver inden for fagene dansk, matematik, engelsk og fysik/kemi.