Akademi for Talentfulde Unge

Unge talenter

Akademiet for Talentfulde Unge (ATU) er et talentprogram, hvor akademisk stærke elever for mulighed for at træne deres færdigheder og udvikle deres talent. Ørestad Gymnasium har ca. 10 elever på årgang, der følger det toårige forløb på Akademiet.

 

Det forventes, at de studerende har og kan opretholde et fagligt højt, men også bredt, niveau, og der insisteres på, at de orienterer sig indenfor alle felter. Nysgerrighed, vilje til at lære mere og engagement er nogle af de vigtigste kvaliteter, som Akademiets talenter besidder.

For at blive optaget på Akademiet for Talentfulde unge skal eleverne i første omgang indstilles på deres gymnasium. Herefter bliver de bedt om at skrive en personlig motiveret ansøgning til Akademiet.
Eleverne får mulighed for at møde nogle af landets fremmeste forskere og mest innovative virksomheder, de deltager i workshops, besøger uddannelsessteder og er med på en uges sommercamp.

Rektor: et vigtigt forløb

Med diplomet i hånden har de seks unge nu endnu et vigtigt kort på hånden til deres fremtid, siger rektor Allan Kjær Andersen, Ørestad Gymnasium.
– Selve projektet er godt for skolen, fordi alle elever skal udfordres så meget som muligt. Nogle elever kan klare mere end det, vi gør i den almindelige undervisning, og dette vil give dem noget ekstra. De her elever vil få en karriere med lange videregående uddannelser, måske også i udlandet, hvor der lægges meget vægt på disse papirer til optagelse på universiteterne. Her vil deres diplom hjælpe dem på vej, siger rektor.

AKUs elever er “valgt ud i 1.g. på baggrund af lovende særlige akademiske evner, bred faglig dygtighed og ikke mindst overskud til at skulle yde en ekstra indsats.”

Seks elever fra OEG har afsluttet forløb:

Akademiet for Talentfulde Unge har eksisteret siden 2008. Den 31.januar 2017 bestod seks 3.g’ere fra OEG:
Emma Bang, Rasmus Brandt, David Tran, Bianca Rasmussen, Jeppe Hegelund og Andreas Goltermann. Læs artiklen her:

Talentfulde elever afslutter Akademi