Al undervisning aflyst - Eleverne blokerer indgangen

13. oktober 2016
img_4205

Elevdemonstration på Ørestad Gymnasium på grund af nedskæringer på uddannelsesområdet. Al undervisning aflyst.

Af Rikke Bjerge

Kl. 08 går skoledagen normalt i gang på Ørestad Gymnasium. Men ikke i dag.

De mange hundrede fremmødte elever står i stedet ude i kulden og danner mur rundt om skolens hovedindgang for at forhindre samtlige lærere i at komme ind. Det gør de for at demonstrere over Finanslovens nedskæringer på uddannelsesområdet.

Og når lærerne ikke kan komme ind, er der ingen undervisning. Det konstaterer Ørestad Gymnasiums ledelse, med rektor Allan Kjær Andersen i spidsen.

– Eleverne har valgt at blokere skolen og nedlægge undervisningen. Jeg er enig i kritikken af nedskæringer på uddannelsesområdet, men må naturligvis opfordre eleverne til at lade lærerne komme ind, så undervisningen kan gennemføres på normal vis, lyder det fra rektor Allan Kjær Andersen.

Selv om lærerne bliver nægtet adgang er Ørestad Gymnasiums ledelse, administration og teknisk personale til stede hele dagen på skolen for at sikre, at alt foregår i ro og orden.

Al undervisningen er indtil videre aflyst hele torsdag, mens situationen indtil videre forventes at være normal fredag.

En del gymnasier gør lignende tiltag i dag. Alle gymnasieelever samles torsdag eftermiddag på Rådhuspladsen for at demonstrere i fællesskab.

 

 

Derfor demonstrerer eleverne:

“Vi demonstrerer mod, at regeringen vil forringe vores uddannelse. Det er ikke fordi, vi har noget imod lærerne, at vi holder dem ude i dag. Vi nægter dem adgang for at vise vores protest imod de her besparelser på Finansloven, der rammer uddannelsesområdet. Det medfører blandt andet, at lærerne får mindre tid til at rette vores opgaver, vi får mindre feedback, og der bliver skåret i vores SU. Derfor nedlægger vi undervisningen i dag og står sammen mod de her besparelser”.

-Bianca Rasmussen, Elevrådsformand, OEG

Rektors blog om nedskæringerne:
Et lidt dummere Danmark ?

 

Læs mere om, hvad demonstrationen på Rådhuspladsen går ud på her