Multiforestilling 2020 - Mod Uret

30. januar 2020

Læs Ida Ida Maries (3.m) anmeldelse af dette års Multiforestilling.

I går fik jeg den gevaldige fornøjelse at være den første tilskuer til årets multiforestilling ”Mod Uret”, da jeg var inviteret til generalprøven. Det var en gribende og livlig forestilling, der både underholdt mig, men faktisk også gav mig tårer i øjnene.

Forestillingen er både relaterbar og humoristisk. Forestillingen er bygget op omkring en rammefortælling, der handler om en pige, Ella, der skal nå at skrive et manuskript om tid til sit dramahold. Hun har kun to timer til at skrive manuskriptet færdig i. For at nå at aflevere til tiden får hun råd fra sine to venner, Hans og Louise. De har vidt forskellige tilgange til opgaveskrivning, men de formår stadig at give hende nogle idéer. De idéer bliver så manifesteret for øjnene af publikum i form af for eksempel dansesekvenser, vittige sketches og musiknumre.

Alle scenerne fortolker konceptet tid på hver deres kreative måde. Der er alt fra ballet og violinspil til en Michael Jackson efterligning til en Løvens Hule parodi. En specifik scene, som virkelig gjorde indtryk på mig, var en scene, hvor der var en gruppe af elever, der hver og én fortalte, hvad de fortrød. Der var en stor variation af udtalelser som f.eks. ”jeg fortryder at jeg valgte Fransk B” eller ”jeg fortryder at jeg aldrig fik sagt undskyld”. Men i slutningen blev deres ”pity party” afbrudt og de blev mindet om, at der var masser af tid tilbage af deres liv. At det var spild af tid at sidde og fortryde sin fortid, når der var så meget andet, de kunne lave. Den scene gav mig virkelig en klump i halsen.

Noget som jeg i hvert fald ikke fortryder, er de to timer, som jeg brugte af min aften i går på at se, ”Mod Uret”. Der var virkelig ikke et eneste tidspunkt, hvor jeg kedede mig. Det kan måske godt lyde lidt overdrevet. Man kunne godt tænke: ”Ida, måske er det lige lidt i overkanten at skamrose forestillingen til sådan en grad?”. Og ja, måske var jeg også lidt træt, da jeg så den. Og måske er det derfor, at jeg virkelig ikke kan se noget dårligt ved den. Men I andre kommer jo også til at være trætte efter en lang dag, derfor kommer det til at være præcist lige så underholdende for jer. Men spøg til side, alt spillede bare godt sammen. Alle medvirkende er meget talentfulde, musikken er spot on og plottet er yderst opfindsomt. Så nu er der vist kun et spørgsmål tilbage: Når Ella mon at blive færdig med sin dramaaflevering til tiden? Der er kun en måde at finde ud af det på… Skynd dig at købe billetter til årets multiforestilling, ”Mod Uret” – to timer man ikke fortryder!