Bianca takker af: Simun er OEGs nye elevrådsformand

29. marts 2017

Elevrådet på Ørestad Gymnasium har valgt en ny formand, der skal stå i spidsen for OEGs 1200 elever. Han hedder Simun, går i 1b og afløser formanden Bianca, der har haft et fantastisk og betydningsfuldt år som Elevrådsformand.

Tekst: Rikke Bjerge, Foto: Gustav Foldorf 2.i

Om få måneder får Bianca Rasmussen fra 3j studenterhuen på og skal videre ud i livet. Hun kan se tilbage på et år med mange store forandringer, som hun og næstformand Jeppe Hegelund fra 3c har været med til at skabe.

– Det har været så dejligt. Elevrådet er en skøn, stor gruppe mennesker, som har givet motivation og energi til at fortsætte. Det var learning by doing, jeg vidste intet om arbejdet, da jeg gik i gang for et år siden. På den tid har jeg set ændringer på skolen, som har været mega dejlige. Knager på toiletterne, Loungen, et aktivt Elevråd og vores aktivitetsudvalg, som planlægger events på skolen. Det har været de største succeser, siger Bianca.

Elevrådet har nu valgt Simun Samuelsen 1b som formand, samt Mathias Bach Andersen 2c som næstformand. Selv om Simun kun går i 1.g har han alligevel mod på at prøve kræfter med det store arbejde.

– Fra starten af skoleåret har jeg engageret mig og siddet med i Elevrådsbestyrelsen, fordi jeg ikke vil gå på en skole, hvor jeg ikke ved, hvad der foregår. Jeg stillede op som formand, fordi jeg synes, det er interessant at arbejde mere med skolen og fedt at være med til at ændre noget, siger Simun, der læser biotek.

Fra venstre: Elevrådets næstformand Jeppe, Elevrådsformand Bianca, Ny formand Simun og ny næstformand Mathias. 

Mere travlt end forventet

– Jeg har da gjort mig store overvejelser om, hvor travlt jeg kommer til at få med det her oven i skolen, og hvor meget fritid, jeg kommer til at have. Men man kan godt ofre sig lidt, som han siger.

Og det kommer han til, lyder det fra Bianca, som taler af erfaring. Udover Elevrådsformand har hun sideløbende været redaktør for OEG Samlingen, på Akademiet for Talentfulde Unge samt i AVITAE-gruppen, der involverer en del rejser.

-Mit år i 3.g har været meget mere travlt end forventet. Også fordi vi jo gerne vil give 100 procent på elevrådsarbejdet. Heldigvis havde jeg jo Jeppe, og vi har virkelig været sammen om det og har nærmest delt formandskabet, fortæller hun. 

Trods perioder med konstant travlhed har det dog været det hele værd.

-Det har været meget motiverende for os, at skolen har støttet os i vores ideer, også økonomisk. Og det har været så motiverende at se, hvordan 1. og 2.g’erne i Elevrådet har fået et sammenhold. Vi har i hvert fald en oplevelse af, at folk i Elevrådet kender hinanden på kryds og tværs. Ikke at Elevrådet skal tage æren for al succes, men vi har været med til at vise, at det er ok at engagere sig i sin skole, siger hun

Rektor: Bianca og Jeppe er en gave

Og det er rektor Allan Kjær Andersen enig i. Han mener, at Bianca og næstformand Jeppe virkelig har været med til at få ‘OEG-spirit’ tilbage.

– Det helt afgørende, som Bianca og Jeppe har kunnet, er at arbejde seriøst og samle en stor gruppe af aktive elever omkring sig. De har været gode til at sætte projekter i gang, og nu har vi både aktive Elevrådsrepræsentanter og klasserepræsentanter. Hele det her projekt med at styrke elev-kulturen, som vi kalder Changemaker-projektet, har ikke kunnet lade sig gøre unde de to. De har været totalt uundværlige og en gave til skolen, lyder de flotte roser fra rektor Allan Kjær Andersen.

Han har hele tiden haft fuld tillid til Bianca og Jeppe. Noget der har banet vejen for store arrangementer, herunder Elevrådshytteturen. Sidste år tog 90 elever for første gang afsted til en hytte med overnatninger for at blive rystet sammen og diskutere kommende forandringer.

– Uden Bianca og Jeppe havde vi ikke kunne lave turen. De tog så meget ansvar, også praktisk, og hvis ikke vi havde haft nogle, vi havde tillid til, havde vi ikke ladet næsten 100 elever være alene i en spejderlejr, forklarer han.

Nu er der kommet to nye, der skal føre ‘OEG-spirit’ videre, nemlig Simun og Mathias.

– Bianca og Jeppe vil blive savnet, ingen tvivl om det. Men jeg er optimist i forhold til, at Elevrådet har fundet nogle, der kan fortsætte arbejdet med at styrke den aktive elevkultur, som vi er startet på, siger rektor Allan Kjær Andersen.

Biancas gode råd til Simun

  • At være leder kan være lidt skræmmende og udfordrende i begyndelsen. Men husk, du er ikke alene. Du er valgt ind, så du har opbakning fra resten af Elevrådet, og I er en stor familie.
  • Brug de mennesker du har rundt om dig. Vi har et stærkt Elevråd med en stærk Elevrådsbestyrelse – vi har en base. Uddeleger til folk omkring dig.
  • Sørg for at få noget søvn. Hvis du overarbejder dig selv, går det ikke kun udover Elevrådet men din egen skolegang. Sørg for at have energi, hold fokus. Og husk: vær social.
  • Fortsæt med det, vi har nu og skab flere events, så eleverne føler ejerskab i OEG-Spirit. Måske kan I samarbejde mere med andre udvalg? Hold fast i præsentationsdagen.