Billedkunst udsmykker byggeplads

19. maj 2017

90 OEG’ere bag kreativ containerudsmykning.

IMG_3071

OEGs tre 1.g-klasser, som har billedkunst som valgfag, har den sidste måned haft gang i pensler og spraydåser ved Skanskas byggeri Ø Huset i Ørestad. De har alle lavet deres personlige fortolkning af emnet: ‘Livet er skønt – trods alt’.

Elevernes flotte streetart-eksamensværker hænger nu og udsmykker C. F. Møllers Alle og giver liv til de kedelige containere.

 

-For at cyklister og fodgængere skal føle sig trygge når de skal forbi byggepladsen, har vi valgt at etablere en midlertidig tunnel, bestående af en række containere. Tunnelen er et tiltag, der skal skabe tryghed omkring byggeriet. Vi ville gerne udsmykke tunnelen og tog derfor kontakt til Ørestad Gymnasium, der straks så muligheden for at bruge udsmykningen som en del af et eksamensprojekt i billedkunst i 1.G, fortæller Trine Schou Berg, projektchef og miljø- og sikkerhedskoordinator i Skanska i Danmark.

Og det er lektor i dansk og billedkunst på Ørestad Gymnasium, Gitte Harder Sørensen, enig i.

– Det er jo et byggeri, der skyder i vejret blot et stenkast fra vores dagligdag på gymnasiet, og der er mange elementer, der passer virkeligt godt til eksamensprojektet i billedkunst. Vi har arbejdet med street art, så det er fantastisk, at elevernes individuelle arbejder er blevet til på selve byggepladsen, og at de efterfølgende kommer ud at leve i nærmiljøet omkring gymnasiet, siger hun.

Projektet:

90 elever fra 1.gs tre billedkunsthold har i en måned arbejdet hårdt på deres eksamensprojekt: Streetart fortolkning af ‘Livet er skønt – trods alt’.

Kunstværkerne kan fra i dag ses på C. F. Møllers Alle bag Byparken, hvor de forskønner Skanskas byggeplads og containere.