Det sker i studentertiden

23. marts 2018
At blive student på Ørestad Gymnasium handler ikke kun om den sidste eksamen.

Vi har en række festlige traditioner, hvor studenterne siger farvel til skolen, får hue på og ønskes tillykke med deres eksamen.

Her kan du læse om de vigtigste datoer og studentertraditioner på OEG.

Huen på

3.g-eleven får sin hue på efter den sidste mundtlige eksamen. De første OEG-studenter i 2019 bliver udklækket mandag 24. juni, og herefter følger en tirsdag og onsdag fyldt med god stemning og hvide huer.

Festlighederne foregår oppe på terrassen bag skolen 24. juni til 26. juni, hvor forældre og venner kan stå klar til at modtage studenterne og sætte huen på. Vi pynter op og sætter borde op, så familien har mulighed for at fejre den nyudklækkede student. Der er tradition for, at familien står klar på terrassen til at modtage studenten, som får sin studenterhue på af et familiemedlem. En del familier har en blomst med til studenten og en lille kurv med med lidt at drikke samt nogle glas og evt. lidt snacks, der kan indtages ved bordene. Man har også mulighed for at trække ind i lokale 120 og 121. Her er der adgang fra terrassen – ikke fra selve skolen, som i disse dage er helt lukket for gæster.

Hvordan man fejrer studenten er selvfølgelig helt op til hver enkelt familie, og man kan sagtens tage hjemad, lige efter huen er kommet på.

ADGANG TIL TERRASSEN:  Via den store, udendørs cementtrappe ved WingHouse, til venstre for gymnasiet. Dårligt gående og kørestolsbrugere kan komme op på terrassen via elevator, der findes i smøgen imellem gymnasiet og den store cementtrappe.

OBS: Der er IKKE mulighed for parkering foran gymnasiet, da studentervognene holder her. Hvis du kommer i bil, kan du i stedet parkere i p-huset bag gymnasiet, på parkeringspladsen på Kay Fiskers Plads eller i Field’s shoppingcenter. Metro går lige til døren.

Studentermiddag

Om aftenen 26. juni 2018, hvor de sidste eksamener er afsluttet, holder skolen studentermiddag for de nyudklækkede studenter.

Middagen begynder klokken 19.00. Under middagen vil der være underholdning, blandt andet i form af lærernes revy. Igen i år har skolen bestemt, at middagen til studentermiddag 26. juni er gratis, da det hører ind under 3.g’ernes brugerbetaling (det beløb, alle betalte i starten af året). Det eneste, eleverne betaler for, er pynt og diverse. Derfor: billet med middag koster 10 kr (+ billetgebyr).

Translokation

Eksamensbeviset får eleverne overrakt af konstitueret rektor, Lars Viborg Jørgensen, til translokationen.

Translokationen er 3.g’ernes sidste dag på skolen, og den dag de nyudklækkede studenter får udleveret deres eksamensbevis. Det hele foregår i idrætssalen, og der er musik, fællessange og festtaler af rektor samt en udvalgt elev og en lærer.

Translokation finder sted kl. 10 – 12. Studenterne kan tage deres nærmeste familie med (2-3 personer, dette skyldes pladsmangel).

OBS: Der er IKKE mulighed for parkering foran gymnasiet, da studentervognene holder her. Hvis du kommer i bil, kan du i stedet parkere i p-huset bag gymnasiet, på parkeringspladsen på Kay Fiskers Plads eller i Field’s shoppingcenter. Metro går lige til døren.

Studenterkørsel

Efter translokationen er der afgang med studentervogn for alle 3.g’erne. Her skal studenterne rundt og besøge familierne, og der plejer at være høj musik og glad stemning under turen. Familier plejer at have lidt snacks, frugt, kage eller andet stående fremme til studenterne. Men da de skal besøge mange familier, behøver man ikke have det store måltid klar. Nogle familier byder studenterne på alkohol, mens andre serverer juice og sodavand. Det er helt op til hver enkelt familie. Studenterne kører fra skolen ca. kl. 12-12.30, når alle er kommet på plads i vognene.

Download hele folderen om den sidste OEG-tid her.

Vigtige datoer 2019

24.-26. juni: 3.g’ernes sidste eksaminer
26. juni: Studentermiddag
28. juni: Translokation kl. 10-12. Kom gerne i god tid og tag plads. Studenterne må tage deres nærmeste familie med (2-3 personer).

Studenterkørsel finder sted lige efter Translokation kl. ca. 12.30, når alle studenter er på plads i vognene.

Program for studentermiddag 26. juni 2019

•    Kl. 19.00 – 19.30    Ankomst
•    Kl. 19.30 – 21.00    Spisning
•    Kl. 21.00 – 21.45    Lærerevy
•    Kl. 21.45 – 22.30    Musik

 

Inkl. lækker middag, som skolen dækker. Eleverne må ikke medbringe egne drikkevarer.

3.g infobrev 2018