Det sker i studentertiden

31. marts 2017
At blive student på Ørestad Gymnasium handler ikke kun om den sidste eksamen.

Vi har en række festlige traditioner, hvor studenterne siger farvel til skolen og ønskes tillykke med deres resultat.

Her kan du læse om de vigtigste datoer og studentertraditioner på OEG.

Huen på

Eleven får sin hue på efter den sidste mundtlige eksamen. De første OEG-studenter i 2017 bliver udklækket mandag 19. juni, og herefter følger en tirsdag og onsdag fyldt med god stemning og hvide huer.

Vi sætter telt op på terrassen 19. juni til 21. juni, hvor forældre og venner kan stå klar til at modtage studenterne og sætte huen på. Her er der tradition for, at familierne står klar udenfor til at modtage studenten. Der er tradition for, at et familiemedlem giver huen på den nyudklækkede student. En del familier har en blomst med til studenten og evt. en lille kurv med med lidt at drikke samt nogle glas og evt. lidt snacks, der kan indtages i festteltet. Det er dog helt op til hver enkelt familie, og man kan sagtens tage hjemad, lige efter huen er kommet på.

Der er adgang til terrassen via den store, udendørs cementtrappe ved WingHouse, til venstre for gymnasiet. Dårligt gående og kørestolsbrugere kan komme op på terrassen via elevator, der findes i smøgen imellem gymnasiet og den store cementtrappe.

OBS: Der er ingen mulighed for parkering på gymnasiets grund. Hvis familierne kommer i bil, kan man i stedet parkere i shoppingcenteret Field’s overfor eller i p-huset bagved gymnasiet. Metro går til døren.

Studentermiddag

Om aftenen 21. juni 2017, hvor de sidste eksamener er afsluttet, holder skolen studentermiddag for de nyudklækkede studenter.

Middagen begynder klokken 18.30. Under middagen vil der være underholdning, blandt andet i form af lærernes revy. Det er også her, rektor holder sin traditionsrige tale, som eleverne har været så søde at skrive til ham for at hjælpe med at ‘peppe’ hans sprog lidt op. Billetpris inkl. middag plejer at ligge på 100 kr.

Studentermiddag ligger under Ramadan i år. Til vores fastende 3.g’ere tilbyder vi en ‘ramadan-billet’ til studentermiddag. Spring middagen over og mød op til festlighederne efter spisning. Pris: 20 kr. 

Translokation

Eksamensbeviset får eleverne overrakt af rektor til translokationen.

Translokationen er 3.g’ernes sidste dag på skolen, og den dag de nyudklækkede studenter får udleveret deres eksamensbevis. Det hele foregår i idrætssalen, og der er musik, fællessange og festtaler af rektor Allan Kjær Andersen plus en udvalgt elev og en lærer.

Translokation finder sted kl. 10- 12, så kom gerne i god tid og tag plads. Studenterne må tage deres nærmeste familie med.

OBS: Der er ingen mulighed for parkering på gymnasiets grund. Hvis du kommer i bil, kan du i stedet parkere i shoppingcenteret Field’s overfor eller i p-huset bagved gymnasiet. Metro går til døren.

Studenterkørsel

Efter translokationen er der afgang med studentervogn for alle 3.g’erne. Her skal studenterne rundt og besøge familierne, og der plejer at være høj musik og glad stemning under turen. Familier plejer at have lidt snacks, frugt, kage eller andet stående fremme til studenterne. Men da de skal besøge mange familier, behøver man ikke have det store måltid klar. Nogle familier byder studenterne på alkohol, mens andre serverer juice og sodavand. Det er helt op til hver enkelt familie. Studenterne kører fra skolen ca. kl. 12-12.30, når alle er kommet på plads i vognene.

Vigtige datoer 2017

19.-21. juni: 3.g’ernes sidste eksaminer
21. juni: Studentermiddag
23. juni: Translokation kl. 10- 12. Kom gerne i god tid og tag plads. Studenterne må tage deres nærmeste familie med.
Studenterkørsel finder sted lige efter Translokation kl. ca. 12.30, når alle studenter er på plads i vognene.

Program for studentermiddag 21. juni

18.30 – 19.00 Ankomst
19.15 – 21.00 Spisning (buffet)
21.00 – 22.00 Lærerrevy
22.00 – 23.00 Musik

Billetten er inkl. lækker middag. Eleverne må ikke medbringe egne drikkevarer.
Vi tilbyder en speciel ‘Ramadan-billet’ til vores fastende elever, som ikke inkluderer middag.