To topplaceringer på national sprogcamp

05. februar 2020
Image Mona 3.q i midten sammen med sit vinderhold i tysk.

I weekenden deltog fire elever fra 3.g kinesisk og to elever fra 3.g tysk i den årlige sprogcamp på Hjørring Gymnasium, hvor sprogtalenter fra 45 af landets gymnasier dystede mod hinanden på engelsk, fransk, italiensk, kinesisk, spansk eller tysk.

Denise fra 3.a indtog en flot 1. plads i kinesisk sammen med sit hold, og Mona fra 3.q, som har tysk på A-niveau, indtog en flot 2. plads med sit hold.

“På tværs af skoler blev vi opdelt i hold, så vi sammen kunne udarbejde præsentationer af vores sponsor, som vi fiktivt skulle sælge på sprogmessen. I mit tilfælde skulle præsentationen afholdes på tysk. Der gik kunder rundt i messen, som var specialiseret i tysk og hørte vores præsentationer, mens de havde mulighed for at stille en masse spørgsmål. Det fedeste var, at det hele foregik på tysk!! Blandt gæsterne på Sprogmessen var der nogle dommere, der skulle kåre de grupper, de havde den bedste samtale med”, fortæller Mona. 

 

Anbefaler andre elever at deltage i sprogcampen

På sprogcampen var der rig mulighed for at møde andre unge med stor interesse for sprog, og både Denise og Mona fortæller med stor begejstring, at de har fået meget ud af at være med – både fagligt og socialt. 

“Jeg har fået et større perspektiv på kinesisk og de muligheder, der følger med ved at kunne tale sproget. Det har både været en lærerig oplevelse, men også en sjov måde at gå i dybden med sit sprog på. Jeg har udbygget mine sproglige kompetencer men også lært en masse nye mennesker at kende med samme interesse, hvilket har gjort campen til en fornøjelse at være med i”, fortæller Denise.

Det er Mona helt enig i: “Det var virkelig sjovt, og jeg er glad for at have deltaget i Sprogcampen. Det var en lærerig oplevelse, og jeg kan helt klart anbefale andre elever at deltage næste år. Som elev med stor interesse for tysk, oplevede jeg det som en fantastisk mulighed for at få lov til at tale sproget og udvikle mine sproglige kompetencer”.

Denise Denise 3.a yderst til venstre sammen med de øvrige 1. præmievindere i kinesisk.