Iværksætteri på skemaet til European Business Games

08. maj 2019

Hvad kræver det at starte en virksomhed? Og hvor meget skal man egentlig tage højde for? Det har skolens erhvervsøkonomiklasser prøvet kræfter med på det sidste, som en del af European Business Games.

Skolens i alt fem EØ-hold blev til ca. 35-40 teams, som alle deltog i klassekonkurrencer. Af alle dem gik kun 8 teams videre til skolefinalen i mandag, hvor de fremlagde deres virksomheder for hinanden og dommerne.
Her skulle de bl.a. præsentere deres idé og markedsføringsplan, og fremlægge et 3-årigt budget.

Formålet med konkurrencen er at eleverne får lov at bruge deres viden i praksis og får en smagsprøve på virkeligheden som iværksætter.

Mange gode bud

Der var mange gode bud på bæredygtige produkter. Der blev bl.a. præsenteret bionedbrydelige bind, en bæredygtig opgraderet pølsebakke og en cykeldrevet mobiloplader.

DSC_0145 Fremlæggelse af budget og nøgletal

Bedømmelse

Til at bedømme de 8 finalister til skolefinalen havde vi besøg af repræsentanter fra henholdsvis Nykredit og ØICC, som sammen med lærer Jesper Bülow skulle finde en vinder. De vurderede elevernes virksomheder udfra bl.a. hvor realistisk idéen var, om der var sammenhæng i projektet, deres markedstrategi og produktets originalitet.

Årets vindere

Vinderen blev den bæredygtige opgraderede pølsebakke, som måske lyder banalt, men projektet var utrolig gennemarbejdet og produktet var stort set klar til at blive sat i produktion.

IMG_20190506_150950 Årest vindere (nr. 2 og 3 fra højre) sammen med dommerne

Bæredygtig opgave

Eleverne har i teams udviklet og arbejdet med deres fiktive virksomheder, som også er deres eksamensprojekter.
Opgaven havde det krav, at deres produkt skulle være bæredygtigt og derfor så vi nogle meget kreative løsninger og bud til skolen finalen i mandags.

Turen går til Bologna

For vinderne af skolefinalen går turen snart til Bologna i Italien, hvor den internationale European Business Games finale bliver afholdt.