Konceptuel kunst fra 3.g bk besidder poetisk skønhed

04. april 2018

Readymade – hverdagsgenstande som kunst

3.g bk har arbejdet med konceptuel kunst. Inspirationen er bl.a. Duchamp, der indførte readymade-begrebet  i kunstverden, og dermed ændrede kunstopfattelsen for altid.

Eleverne har arbejdet med en hverdagsgenstand. Hvad er en bog? Hvordan opfatter vi bog som begreb og som objekt? Eleverne har fortolket dette i en unik samlet installation, der med sit poetiske udtryk skaber en sanselig oplevelse for beskueren. Værket overrasker, og hvis man går helt tæt på og studerer installationen, åbnes der for et hav af fortolkningsmuligheder, for hvad er en bog egentlig? Er den indre billeder? Er den information? Er den oplevelser? Er den et netværk på samme måde som tråde, der kan føjes sammen til en helhed?

   

Visuel æstetik

De mange fortolkningsmuligheder, som installationen åbner op for i samspil med det visuelle udtryk, hvor bøgerne både svæver, udviser tyngde og lethed på en gang i den den samlede installation, skaber en sublim balance mellem den visuelle æstetik og den indre fortælling i værket.

Oplev installationen på egen hånd kig forbi administrationen og gå på opdagelse og bliv beriget.

    

 

 

 

 

Duchamp lavede med sin fountain verdens første readymade i 1917

En readymade er et kunstværk, der låner en hverdagsgenstand og placerer den i en ny kontekst. Det vakte stor opstandelse, da Ducamp i 1917 skabte et kunstværk med udgangspunkt i et pissoir. Kan man kalde det kunst blot ved at signere det og placere det på et kunstmuseum?

 

https://da.wikipedia.org/wiki/Fountain