Laura takker af: Her er OEG's nye elevrådsformand

12. april 2016
IMG_5783 (2) Laura ( th.) stopper på OEG og overlader posten som elevrådsformand til Bianca (tv.)
– Det har været spændende og lærerigt at stå i spidsen for OEG’s elever, lyder det fra elevrådsformand gennem tre år, Laura Marie Månsson, som nu giver stafetten videre til Bianca Rasmussen.

Allerede kort efter at Laura Marie Månsson startede i 1.g på Ørestad Gymnasium, blev hun elevrådsformand.

Så når den nu 20-årige OEG’er om to måneder får studenterhuen på og skal videre ud i verden, kan hun med stolthed se tilbage på tre år i spidsen for elevrådet på OEG.

– Som elevrådsformand føler jeg, jeg har sat mit aftryk på skolen. Da jeg startede, var vi syv mennesker til første elevrådsmøde, og nu er vi 50-70. Når jeg ser tilbage, er jeg specielt stolt over, da vi nedlagde undervisningen og demonstrerede mod besparelser på uddannelserne, siger hun.

Allerede da Laura var til Orienteringsaften på OEG, var hun sikker på, at hun ville være med i elevrådet.

– Jeg ville have lov at være med til at beslutte, hvordan min skole skulle være. Det er vigtigt at gå på en skole, hvor man ikke bare er ‘kvæg’, men mennesker, forklarer hun.

Store udfordringer

Hendes efterfølger er den 18-årige Bianca Rasmussen, 2.j, der fra nu af skal stå i spidsen for elevrådet. Og der venter Bianca nogle spændende og udfordrende opgaver, fortæller Laura.

– Som elevrådsformand ved man, hvad der foregår overalt på skolen, hvad der rører sig. Man kender skolens plan, føler et ansvar på skolen. Jeg har siddet med i skolebestyrelsen og fået stemmeret, været med til at lægge planer for fremtiden, udvælge design af ny bygning og møbler, siger hun.

Det har også givet udfordringer undervejs.

– Det har været en øjenåbner, hvor forskellige elever, OEG har. De er fra tusind dele af Amager, og det kan være kompliceret at navigere rundt i. Det har været lærerigt at skulle stå i front for 1100 elever og holde en tale for alle 1.g’erne. Og så har det givet mulighed for at blande sig i aktuelle debatter og gymnasiepolitik. Det er god medietræning, fortæller hun.

Den nye elevrådsformand, Bianca Rasmussen, har tænkt sig at gå videre i Lauras fodspor.

– Jeg valgte at stille op, fordi jeg var meget inspireret af Lauras engagement, at man skal turde gøre en forskel for skolen. Der hersker en generel forestilling om, at eleverne her på OEG ikke engagerer sig så meget. Men det er ikke rigtigt. Folk vil godt, der skal bare være en, der tager iniviativ, lyder det fra Bianca.

– OEG har potentiale til at involvere endnu flere, og jeg håber at kunne skabe flere aktiviteter og sociale arrangementer på skolen. Laura har gjort et superfint arbejde med at stille elevrådet op. Jeg håber, jeg kan føre det videre og sætte mit aftryk på skolen, siger den nye elevrådsformand.

Lauras gode råd til den nye elevrådsformand

  • Hold hovedet højt. Også når folk synes, det er kikset at være formand for elevrådet
  • Det er et ansvar at være elevrådsformand, og du skal bruge tid på sociale ting, støtte fester, være social, kende eleverne og sige ja på Facebook
  • Forbered dig til skolebestyrelsesmøderne. Læs kedelige rapporter igennem, så du ved, hvad der bliver talt om på møderne

Blå bog: Laura Marie Månsson

  • Elevrådsformand for OEG fra dec 2013 – april 2016
  • Pressemedarbejder for SF, klummeskribent og debattør
  • Tager til London til august for at være au pair og dansklærer
  • Fremtidsplaner: Lobbyist, vil læse kommunikation og politik på universitetet

Blå bog: Bianca Rasmussen

  • Ny elevrådsformand for OEG fra april 2016
  • Er på journalist-studieretningen
  • Med i redaktionen på OEG-samlingerne