NYHED: Unik studieretning med Mediefag A

17. november 2017
IMG_5530

Ørestad Gymnasium tilbyder nu, som ét ud af to gymnasier i Danmark, mediefag på landets højeste niveau – nemlig på A-niveau. Det giver nye og endnu bedre muligheder for fordybelse i film og andre medier.

Det er med stor glæde, at Ørestad Gymnasium (OEG) nu har fået tilladelse af ministeriet til at udbyde Mediefag A fra skolestart 2018, som eneste i gymnasiets fordelingsområde.

På landsplan er der kun ét andet gymnasium, der også har Mediefag A på skemaet, og Ørestad er de eneste, der kan tilbyde den unikke studieretning Mediefag A – Engelsk A. 

– Vi er glade for, at vi på den måde kan styrke den stærke medieprofil, vi altid har haft. Nu kan vi med Mediefag A give vores elever det bedst mulige udgangspunkt for at kvalificere sig til de bedste videregående uddannelser inden for medieområdet. Og kombineret med Engelsk A giver det studieretningen et vigtigt, internationalt perspektiv. siger rektor Allan Kjær Andersen.

Alle medieinteresserede elever kan søge ind på OEG

Med den nye studieretning vil det sige, at alle elever med en særlig interesse i mediefag, som ønsker at have det på landets højeste niveau, kan få det her, hvis de søger ind på Ørestad Gymnasium – også selv om de ikke bor i nærheden. Derfor opfordrer rektor alle til at søge ind, hvis de vil have mediefag på højeste niveau.

Gymnasiet har altid haft en stærk medieprofil, et miljø med tradition for mange medieklasser og nyt film- og tv-udstyr i den store, nye bygning Mediebyen, der ligger i direkte forbindelse med biografen i Field’s. Her laves der live-tv i studiet, og der er nyt kameradstyr til rådighed til mediefagseleverne.

Ørestad Gymnasium har et fast samarbejde med TV2 Lorry, hvor mediefagselever har tilbragt en hel dag på TV-stationen for at lave en hel nyhedsudsendelse til aftennyhederne og skrive web-nyheder til Lorrys hjemmeside. Nogle elever har også på eget initiativ dækket Distortion og Roskilde Festival for tv-stationen. 

Vi ser frem til at udbyde vores nye studieretning Mediefag A – Engelsk A til alle elever, der ønsker fordybelse og tid til at lave film  – og som vil have de mest optimale rammer stillet til rådighed.

1 (2)

Se Video om studieretningen med Mediefag A og Engelsk

 

Læs meget mere om vores nye studieretning Mediefag A – Engelsk A her

 

Med den nye studieretning vil det sige, at elever med en særlig interesse i mediefag, som ønsker at have det på landets højeste niveau, kan få det hos os.

Nem transport: Ørestad Gymnasium ligger placeret med tog og metro lige til døren, og Mediebyen ligger overfor Ørestad St. ved Field’s.