Ny e-kogebog: Moderne middelalder-mad

01. april 2016
Hvis du savner inspiration til maden, så tjek denne nye, innovative kogebog ud, lavet af AVITAE-elever fra OEG.

 

Nu kan du selv prøve at lave dansk mad, som man gjorde i Middelalderen, med lækre, moderne opskrifter, som jordbærtærte og kyllingefrikadeller.

Opskrifterne er samlet i en helt ny e-kogebog, som en gruppe elever fra OEG’s AVITAE-projekt har fremstillet. Gruppen har taget oldtidens opskrifter og innoveret dem, for at gøre dem spændende, tidssvarende og moderne.

Klik her og se den fine, innovative kogebog med danske retter

– Det er første gang, denne elektroniske kogebog udgives officielt, siger OEG’s lærer Claus Witfelt, som er med i AVITAE-projektet, der går ud på at forny fag som old, latin, græsk og historie.

Han fortæller om baggrunden for den nye, innovative kogebog, der er på engelsk, da ikke kun danskere skal have gavn af kogebogen.

– Vi har været i middelaldercenteret, hvor vi lærte en masse om at lave mad i middelalderen. Dengang skulle man have mad, der var ekstremt energiholdigt. Vi var også i Bratislava for at se, hvordan man lavede mad i de andre AVITAE- partnerlande Slovakiet, Cypern, Grækenland og de kanariske øer, forklarer Claus Witfelt.

De ca. 25 elever i AVITAE tog de gamle retter og lavede moderne opskrifter, samt stod for udformning og layout af selve kogebogen.

Se det danske afsnit af kogebogen her

Bon appetit !

E-kogebogen findes her

Klik HER for at komme til e-kogebogen. 

 

Hvad er AVITAE ?

AVITAE er et europæiske projekt under Eramus+, der undersøger, hvordan fag som old, latin, græsk og historie kan fornyes ved at fokusere på it, innovation, branding.
7 lande deltager: Italien, Slovakiet, Grækenland, Cypern, De kanariske øer, Finland og Danmark.
Projektet startede i 2014 og fortsætter frem til foråret 2017, hvor den store finale bliver holdt i Lucca, Italien.
AVITAE står for “A Virtual Intertextual Tour across Ancient Entrepreneurship”.
Kontaktpersoner på Ørestad Gymnasium:

Claus Witfelt: cwi@adm.oegnet.dk
Charlotte Straby Tranberg: cst@adm.oegnet.dk