OEG og TV2 Lorry dækker folketingets åbning

03. oktober 2018

 

Ud og ‘lege journalister’

På Ørestad Gymnasium har vi et samarbejde med TV2 Lorry, hvor vores elever får lov at prøve kræfter med at producere TV til virkeligheden. Tirsdag d. 2. oktober blev det ekstra virkeligt for Celine fra 2.h og Kamma fra 2.i, da de i anledningen af folketingets åbning var sendt i byen som rigtige reportere. Pigerne havde en fotograf fra Lorry med, men udover det havde de selv styringen. I deres reportage spørger de bl.a. kendte politikere, om man kan sammenligne folketingets åbning med første skoledag.

For pigerne var det en stor oplevelse.

“Lorry kontaktede os, og bad os om at sende to elever fra Lorry teamet – så det gjorde vi! Det var lidt spontant og derfor også en fed oplevelse. Da vi kom ind, var det vildt at mærke den energi, der var på Christiansborg. Der var mange mennesker og en lidt kaotisk stemning. Over det hele var der journalister, som ihærdigt kæmpede for et interview med bl.a. Lars Løkke. Det var sjovt at se, at lige så snart alle politikerne forsvandt ind i folketingssalen, så forsvandt alle mennesker ude foran også. Der var helt øde i en halv time og derefter begyndte diverse journalister at stille op til interviews, selvom der stadig var en halv time til, at politikerne kom ud igen. Da dørene åbnede, var det svært at nå at opfange, hvad der skete. Lars Løkke blev omringet og der blev åbnet for fri passage for journalister. Derfra var det bare om at fange en politiker før de andre. Det var sjovt at lege journalist for en dag og mærke hvor hurtigt alting går i det fag. En spændene oplevelse og helt klart noget jeg ville gøre igen.”

Sådan lød det fra Celine, da hun igen var tilbage i skole.

 

Se deres indslag her:

Folketingets åbning

Er Folketingets åbning ligesom første skoledag? Og har politikerne nogle specielle ritualer for denne særlige dag? Vi talte med politikerne i dag og fik mange sjove svar. Se med her 😊

Geplaatst door TV 2 Lorry op Dinsdag 2 oktober 2018