OEG med i FN-rollespil

28. februar 2017
OEG spiller Ukraine
Afspil video

Se videoen herover, hvor OEGs delegation spiller Ukraine i FN-rollespillet. 

FN-rollespillet BIGMUN er slut for denne gang. 350 elever fra 8 lande deltog, herunder OEGs delegation: Barbara 2n, Elvira 1i, Mikael 2f, Gustav 2i, Cecilie 2f samt lærerne Liselotte og Christoph.

BIGMUN er Skandinaviens største Model United Nations-konference, hvor unge får lov til at indleve sig i en hverdag i FN ved at spille rollespil. De skal l repræsentere verdens nationer, diskutere og komme frem til resolutioner. 

OEG spillede landet Ukraine til topmødet, og det var super spændende, lød det fra OEGs udsendte, som sendte denne hilsen hjem fra førstedagen:

– Vi er på vej hjem fra førstedagen på BIGMUN. Vi har hørt taler fra bl.a. H.K.H. Prinsesse Marie af Danmark og den tidligere Udenrigsminister Martin Lidegaard. Det var en rigtig spændende dag, og vi glæder os meget til i morgen og resten af tiden på BIGMUN 2017.

Og de blev bestemt ikke skuffede. Hele weekenden arbejdede de hårdt på ‘FN-topmødet’ på Birkerød Gymnasium, og det hele blev afsluttet med en række resolutioner – nøjagtigt som i den virkelige FN-verden.

En verden, som OEGs elever nu er blevet meget klogere på efter det spændende forløb.

Processed with VSCO with c9 preset

Hvad er BIGMUN ?

BIGMUN er et Model United Nations-program, hvor unge får lov til at indleve sig i en hverdag i FN ved at spille rollespil og repræsentere verdens nationer.
Det hele fandt sted på Birkerød Gymnasium.

350 elever fra 8 forskellige lande deltog, heraf OEGs delegation: Barbara 2n, Elvira 1i, Mikael 2f, Gustav 2i, Cecilie 2f samt lærerne Liselotte og Christoph.

Hvad er en FN-resolution ?

FN’s generalforsamling vedtager med jævne mellemrum resolutioner om konflikter. En resolution betyder en forsamlings fælles beslutning vedtaget ved en afstemning.

Resolutionerne, som vedtages i FN’s generalforsamling, er ‘blot’ opfordringer til medlemslandene. Alligevel har de stor betydning. Generalforsamlingen repræsenterer nemlig verdenssamfundets stemme – og dermed den internationale offentlige mening.