OEG's superstudent fik 12,1 i snit

24. juni 2016

– Jeg vil være hjerneforsker, lyder det fra Kevin Ma, som har fået OEG’s højeste snit i år på 12,1. Læs her, hvilken metode han har brugt under eksamenslæsning.

Fire 10-taller på eksamensbeviset er en flot præstation for rigtig mange studenter. For 18-årige Kevin Ma er 10-tallerne de laveste karakterer, der pryder eksamensbeviset. Resten er udelukkende 12-taller.

Det giver et snit på 11,7. Når man ganger det op med en bonus fra 5 A-fag, giver det Kevin et snit på imponerende 12,1.

Her forklarer Kevin fra 3c om den metode, han har brugt under sin eksamenslæsning.

Hvordan har du båret dig ad?

– Jeg har arbejdet ok hårdt, men ikke super meget. Hvis du yder en god indsats i løbet af et helt år, så er det nemmere til eksamen. Jeg er ikke typen, der venter til sidst og så læser op mange timer i træk. jeg kan bedre lide at fordele det, forklarer han.

– Jeg har altid startet med det sværeste og holdt det letteste tilbage, så jeg følte, jeg ikke blev stresset. Det gav mig overskud og god tid til mine lektier. Jeg følte mig meget hjemme i matematik og kemi, hvorimod de sproglige fag som dansk, engelsk og fransk var sværere, så jeg startede med at læse op på det sproglige, forklarer Kevin.

Det gav pote, og han endte med 12 i dansk skriftlig + 10 i fransk. I engelsk fik han både 10 og 12 i standpunkt.

Søster fik 11 i snit på OEG

Kevin har haft 5 A-fag på OEG. Dansk, matematik, historie, kemi + kinesisk på selvstudie (hvor han fik 12). Han er født i Danmark, men begge hans forældre er fra Kina.

– De er meget glade for mit snit. Miner forældre har støttet op om, at jeg skulle klare mig godt i skolen, men jeg tror ikke, de havde forventet, at det var så godt. I folkeskolen fik jeg udmærkede karakterer, men i gymnasiuet tog jeg mig mere sammen og fik bedre karakterer, lyder det fra Kevin, som nu har frit valg på alle hylder, når det gælder drømmestudiet. Men har en klar plan.

– Jeg vil holde et halvt års pause og dernæst læse medicin. Jeg vil være forsker indenfor medicinverdenen, det har jeg altid tænkt, og måske noget med hjernen, det har jeg altid syntes, kunne være spændende, siger han. Dermed går han i fodsporene på sin søster, som gik ud for fire år siden. Hun fik et flot snit på 11 og læser også medicin. De har begge været glade for at på her på OEG.

– Det har været godt at gå her. Det er en god skole, det er meget digitalt, og det passer mig godt. Mine lærere har også været rigtig gode og givet mig udfordringer, siger Kevin, hvis fremtidige studievalg nu ligger for hans fødder.