På studierejse med den sproglige studieretning

13. marts 2020

Le voyage à Strasbourg  / die Reise nach Straßburg 

2.j, som er en sproglig klasse, var for nylig på studietur til Strasbourg med tysk og fransk – et oplagt rejsemål for de to sprogfag. 

Den europæiske hovedstad

Strasbourg ligger i Frankrig lige ved grænsen til Tyskland. Byens og områdets historie er interessant, fordi det gennem tiden skiftevis har været fransk og tysk, og i dag huser Strasbourg flere EU-institutioner og kaldes bl.a. derfor den europæiske hovedstad.

Sophia 2.j fortæller: “Vi oplevede en by, hvor folk talte både fransk og tysk, og ofte flere sprog end det, og hvordan begge sprog og nationaliteter havde indflydelse på deres identitet og selvforståelse. Det, synes jeg, gav mig en langt større forståelse af Europa, og hvad det ville sige at være europæer.” 

2.j foran Europa Parlamentet i Strasbourg.

 

Besøg på Europaskolen

2.j var også på besøg på Europaskolen, hvor eleverne enten går på den franske eller den tyske afdeling – men også har fag sammen på tværs. Og her kom elevernes fremmedsprog for alvor i spil.

“Det var virkelig fedt at opleve at kunne have længere samtaler med lokale på ens fremmedsprog og opleve, at selvom man synes ens tysk ikke er super godt, at så kan man alligevel bruge det til meget! Jeg havde ikke forventet at kunne forstå så meget tysk, som jeg gjorde, da vi besøgte Europaskolen, hvor jeg oplevede både at kunne følge med i undervisningen og tale med eleverne på mit fremmedsprog.” – Sophia 2.j

Tyskeleverne i 2.j var bl.a. med i en kemitime, og franskeleverne var med til billedkunst. 

Sadaf og Sophia fra 2.j i samtale på tysk med en elev fra Europaskolen.

 

Efter formiddagens besøg på skolen, tog eleverne fra 2.j sammen med elever fra Europaskolen ind til byen på fotosafari med et afsluttende fælles besøg på konditori og præmieoverrækkelse til vindergruppen.  

Sadaf, Sara og Sophia 2.j på fotosafari med elever fra Europaskolen.

 

“Jeg synes, at det var helt vildt spændende at få lov til at opleve en så globaliseret og politisk vigtig by. Det gav virkelig et indblik i, hvor stor en fordel det er at kunne tale sprog, hvis man gerne vil gå den retning. Derudover var det vildt fedt at få lov til at bruge sit sprog i praksis, f.eks. på Europaskolen, da man virkelig opdagede, hvor langt man egentlig har rykket sig siden folkeskolen.” – Sara 2.j

Sadaf, Sara og Sophia 2.j på fotosafari med elever fra Europaskolen.

 

Infoboks:

Hvis man vælger en sproglig studieretning på Ørestad Gymnasium kommer man ud at rejse alle tre gymnasieår. Vi mener, det er vigtigt at anvende sprogene i praksis også uden for skolens rammer, og derfor er udlandsbesøg og udveksling med elever fra andre lande en prioritet. Den sproglige studieretning er den eneste, hvor eleverne lærer tre fremmedsprog, og alle tre sprog kommer i spil på studieturene: 1.g – engelsk, 2.g – tysk & fransk, 3.g – spansk.

Du kan læse mere om vores sproglige studieretninger her.

 

Sproglige studieretninger på OEG

Læs mere her