Skab dine egne opfindelser

08. april 2016
Hvis du er bidt af en gal eller genial opfinder, eller ‘blot’ har en god ide, der kan løses digitalt, kan du helt selv føre den ud i livet på FabLab RUC.

En fyr, der selv har pimpet sin kørestol op, så han kan tage på date og gå til koncert. Et digitalt dansekostume. Og et elektronisk bord, der sender lysstråler op, man kan spille på.

Det oplevede 2.e fra Ørestad Gymnasium, da de var på besøg på FabLab, der ligger på RUC.

– Vi fik at se, hvordan FabLab fungerer, og det var inspirerende at se, hvor åbent FabLab er. Her kan alle komme ind og gøre deres ideer til virkelighed, og vi fik set, hvordan det bidrager til eleverne og andre, som bor i området, siger Yakub fra 2.e på OEG.

Meningen med FabLab er, at enhver, der går med en god, digital ide til at forbedre hverdagen, kan komme ind og lave en prototype på et innovativt produkt. Der er en masse udstyr stillet til rådighed, samt en håndfuld hjælpsomme teknologi-‘guruer’, der er klar til at hjælpe og guide. Det fortæller Sanam, 2.e.

– Vi så for eksempel en kørestol, som en handicappet mand havde bygget. Hver gang han tog til koncert, kunne han ikke se noget, så han byggede en kørestol, hvor han kan hæve og sænke stolen, så han kan se noget. Der var også et eksempel på en mand i kørestol, der skulle ud og date. Han opfandt en lille stol, der kunne sættes på kørestolen, så hans date kunne sætte sig ned ved siden af ham og snakke. Vi lærte, at der ikke er grænser, og intet der forhindrer en i at bygge noget, hvis man har en god ide, siger Sanam.

Man skal selv stå for selve udførelsen og selv købe materialer.

– Men man får hjælp til, hvordan man kan gøre det billigt. Skamlen til kørestolen var lavet af noget træ til 20 kr. og nogle skruer til 3 kr. stykket, fortæller Sanam.

– Og det gode er, at det ikke kun er for studerende på RUC. Det er spændende, at alle kan komme ud og lave noget, hvis man har en ide, lyder det fra den tredje medstuderende, Sandra 2.e.

Både Yakub, Sanam og Sandra vil anbefale alle med en god ide eller generel digital interesse til at tage en tur til RUC’s FabLab og tjekke det ud. Lige udenfor kan man i øvrigt også se Nordeuropas største beton 3D-printer, der er i stand til at printe huse i beton.

Info og åbningstider

FabLab er et ekperimentalt research-lab, hvor næsten alt er muligt. Det ligger i bygning 4 på RUC.
Åbningstider: Mandag-fredag kl. 08-22.30 samt lørdag-søndag kl. 09-22.30
Læs mere om FabLab på RUC her samt deres Facebook-side
Læs om Humtek-uddannelsen på RUC her

Join and Fix Facebook-side her