Sørine blev nr. 2 i kinesisk på årets sprogcamp

31. januar 2019

I sidste weekend stod den ikke på afslapning derhjemme for en gruppe dygtige sprogelever. De var nemlig på sprogcamp på Hjørring Gymnasium, hvor sprogtalenter fra landets gymnasier var inviteret til at dyste mod hinanden på engelsk, fransk, italiensk, kinesisk, spansk eller tysk.

Vi havde dygtige elever fra Ørestad med i flere af sprogkonkurrencerne, men især én nåede langt. Sørine fra 3.oj som har kinesisk på A-niveau, indtog en flot 2. plads sammen med sit hold bestående af 3 andre elever fra hhv. Ikast-Brande, Borupgaard og Støvring.

“Alle hold var blandede fra forskellige gymnasier, så ingen kendte hinanden. Vi skulle igennem 4 workshops, inden vi fik tildelt en virksomhed, som vi skulle arbejde med. I den kinesiske del fik vi Lego, som vi så skulle ‘sælge’ på kinesisk til de 4 dommere. Vi lærte høflighedsfraser og forskellige salgsteknikker på kinesisk, og vi blev så bedømt på hvor godt vores kinesisk var, og hvordan vi brugte sproget i opgaven,” forklarede Sørine om opgaven.

Hvorfor kinesisk?

Kinesisk er et betydeligt sværere sprog at lære, end fx tysk og fransk, derfor var elevernes sætningerne lidt simplere. Ikke desto mindre er det dybt imponerende at nogle elever kaster sig ud i det svære sprog. Sørine synes også at det er svært, men hun er alligevel glad for det: “Jeg ville gerne lære det, fordi jeg tænkte at det ville være sjovt og nyttigt at kunne, fordi Kina er så stor en spiller på det globale marked. Men det er svært, fordi det er så langt fra dansk – man skal tænke helt anderledes.”

Sørine og resten af holdet vandt en bog og et gavekort til Bog og Idé.