Studietur 2016: Manhattan, New York

05. april 2016
Postkort fra New York, hvor Medie+ klassen 2.i netop nu er på studietur til Guds eget land.

I disse dage har The Big Apple i New York besøg af den internationale Medie+ klasse 2.i, der er på studietur.

Her er eleverne fra Ørestad Gymnasium i fuld gang med at arbejde med den samfundsrelevante problemstilling ‘Hvordan gør man klimabevidsthed sexet?’ i engelsk og samfundsfag.

Alle grupper skal lave en innovativ opgave i form af en video, som har til hensigt at engagere seerne i klimadebatten, fortæller lærer Michael Dyrby, som er med på turen.

Som inspiration har klassen mandag været inde og besøge formanden for FN’s generalforsamling, den danske politiker Mogens Lykketoft, til en interessant snak om klimaets udfordringer for fremtiden.

Det er også blevet til en tur til Simon Wiesenthals Museum of Tolerance Center (MOT), hvor eleverne har fået en rundvisning i ordets magt og diskrimination gennem historien, både i Europa og Amerika. MOT bliver bl.a. brugt til at uddanne FBI agenter i tolerance, og her lærer man vigtigheden af at konfrontere fordomme og diskrimination.

Samtidig er der arrangeret en gedigen sightseeingtur, hvor eleverne selv skal holde oplæg om diverse historiske sites og områder.

Studietur til NYC

Hvem: Den internationale Medie+ klasse 2.i
Hvor: Manhattan, New York
Hvad: ‘Hvordan gør man klimabevidsthed sexet?’
Hvordan: Et fagligt program, der byder på undersøgelser af problemstillinger indenfor klimadebatten, og indsamling af empiri i form af interviews, observationer og voxpops. Alle skal lave en video om at engagere seerne i klimadebatten.
Besøg hos lederen af FN’s generalforsamling, Mogens Lykketoft.
Link til info om FN Generalforsamling – tryk her