Talentfulde elever afslutter Akademi

01. februar 2017
16466576_1424383137613796_496966509_o

HKH Prinsesse Marie holdt åbningstale og ønskede alle tillykke med det beståede forløb på Akademiet for Talentfulde Unge (ATU).

I går var en stor dag for seks elever på Ørestad Gymnasium. Her fik de nemlig diplom på deres toårige forløb på Akademiet for Talentfulde Unge.

Flere hundrede unge samledes til diplomoverrækkelsen 31.januar, som HKH prinsesse Marie indledte med en åbningstale. Alle unge har det tilfælles, at de nu har papir på deres talent.

Seks af dem går i 3.g på Ørestad Gymnasium; Emma Bang, Rasmus Brandt, David Tran, Bianca Rasmussen, Jeppe Hegelund og Andreas Goltermann. De fik alle det fornemme diplom til den succesfulde afslutning i går.
– Det gik vildt godt, det var super hyggeligt. Det var også rart at ses med dem alle en sidste gang og få sagt farvel, siger Emma.

Ny læring
Hun blev, ligesom de andre, opfordret til at ansøge Akademiet i 1.g af en lærer på OEG. Derefter skulle hun skrive en ansøgning til Akademiet. Seks elever fra OEG blev optaget, herunder Bianca, der også er elevrådsformand.
– I begyndelsen var min deltagelse mest drevet af nysgerrighed. Det var fedt at få et sted, hvor man kunne lære nyt uden for sit fagområde og få afklaring omkring, hvad man kunne tænke sig at læse videre i fremtiden. Derudover var det også rigtig fedt at møde andre mennesker, som var engagerede og havde lyst til at bruge ekstra tid på at lære nye ting, siger hun.

Bruger fritiden på læring 
Alle seks er enige om, at det har været to lærerige år med en masse frivillige workshops og spændende oplevelser – også selv om det ligger i fritiden, udover gymnasiet.
– Jeg synes, at det har været fedt at komme på virksomhedsbesøg og blive klogere på erhvervslivet, og hvad folk bruger deres uddannelse til. Det er spændende at tage til en forelæsning på CBS, der udover at give faglig viden og så giver indsigt i, at det ikke bliver dér, jeg skal hen efter gymnasiet. Ligesom OEG åbner Akademiet også for en masse nye venskaber, lyder det fra Jeppe, der i øvrigt er næstformand i Elevrådet.

Fordybelse er fedt 

Vigtigst af alt er Akademiet lig med fordybelse. Det forklarer Andreas.
– Det der for mig gjorde ATU så fedt, var at man kunne komme i dybden med ting, som man ellers ikke kan på gymnasiet. Man kan lære, fordi man har lyst, og ikke fordi ens karakter afhænger af det. Derudover er det rart, at der er så mange andre unge med samme indstilling til indlæring som en selv. Alle er de super engageret i at lære, og folk bliver gerne over tid til seminarerne her. Og vi har lært os selv bedre at kende gennem utallige lifecoaching seminarer, siger han.

Rektor: et vigtigt forløb

Med diplomet i hånden har de seks unge nu endnu et vigtigt kort på hånden til deres fremtid, siger rektor Allan Kjær Andersen, Ørestad Gymnasium.
– Selve projektet er godt for skolen, fordi alle elever skal udfordres så meget som muligt. Nogle elever kan klare mere end det, vi gør i den almindelige undervisning, og dette vil give dem noget ekstra, siger han og tilføjer:
– De her elever vil få en karriere med lange videregående uddannelser, måske også i udlandet, hvor der lægges meget vægt på disse papirer til optagelse på universiteterne. Her vil deres diplom hjælpe dem på vej, siger rektor.

Akademiets talenter

Netværk: Akademiet for Talentfulde Unge -Klik for mere info
Akademiet for Talentfulde Unge (ATU) er et talentprogram, hvor akademisk stærke elever for mulighed for at træne deres færdigheder og udvikle deres talent. ATU har eksisteret siden 2008.

Ørestad Gymnasium har ca. 10 elever på årgang, der følger det toårige forløb på Akademiet.

Netop beståede OEG’ere den 31.jan. 2017: Emma Bang, Rasmus Brandt, David Tran, Bianca Rasmussen, Jeppe Hegelund og Andreas Goltermann.

AKUs elever er “valgt ud i 1.g. på baggrund af lovende særlige akademiske evner, bred faglig dygtighed og ikke mindst overskud til at skulle yde en ekstra indsats.”

For at blive optaget på Akademiet for Talentfulde unge skal eleverne i første omgang indstilles af Rektoren på deres respektive gymnasium, og herefter bliver de bedt om at skrive en personlig motiveret ansøgning til Akademiet.

Eleverne får mulighed for at møde nogle af landets fremmeste forskere og mest innovative virksomheder.

Tips til Akademiet:

 

  • Hvis du bliver udvalgt, skal du sende Akademiet for Talentfulde Unge (ATU) en ansøgning. Her skal du vise, at du gerne vil. Du behøver ikke være virkelig klog, du skal bare have lyst til at ville lære noget mere og bruge tid på at fordybe dig i alle mulige emner.
  • Du skal synes, det er sjovt at ‘nørde sig ind i ting’, og du skal have lyst til at bruge ekstra timer på det af og til, når du får fri fra skole. Der er en uges sommercamp, som er god at tage med på.
  • Man får ikke karakterer på ATU. Men man skal være indstillet på at deltage i deres mange aktiviteter.