Thomas Skov skriver bog på OEG

27. oktober 2016

Multisalen på Ørestad Gymmasium var i nogle timer omdannet til et DR-studie, da værten Thomas Skov kom forbi med forfatter Morten Pape for at skrive bog med OEG-elever.

Kreativiteten og den konstruktive kritik var i højsædet, da 1.i og 1.k fik en noget anderledes danskundervisning.

OEG havde besøg af Thomas Skov fra DR, som havde medbragt forfatter Morten Pape (‘Planen’), der for nogle måneder siden holdt foredrag på OEG. Denne gang var anledningen, at Thomas Skov som led i et DR-projekt rejser rundt i hele Danmark og skriver en ungdomsbog sammen med landets unge. DR havde derfor henvendt sig til Ørestad Gymnasium for at høre, om også var hjælp at hente der. Og det var der.

De to klasser havde på forhånd læst de tre kapitler i bogen, der er skrevet i samarbejde med nogle jyske unge. Nu var det så OEGs tur til at føre forfatterfaklen videre og komme med input til, hvad der videre skal ske med bogens handling og hovedpersoner. Og der var rigtig mange gode input fra de engagerede elever.

Nogle var bange for, at bogens figurer var ved at blive for kliché og ville gerne diskutere stereotyper, og hvorfor bøger ofte skal være om unge, de har svært ved at relatere sig til. Andre syntes, at det var på tide, at bogen tog en helt ny drejning, mens der generelt ikke var stemning for at lade bogen blive overnaturlig. Der var mange, der gerne ville komme med deres besyv, til stor glæde for hovedpersonen, som kun har roser til overs for eleverne.

Meget engagerede elever

– Eleverne her er, udover at de er smukke og charmere, meget engagerede. Det er virkelig fedt at opleve, siger Thomas Skov.

På sidelinjen gav Morten Pape råd fra sin ekspertviden i forhold til blandt andet at bygge en historie op og skabe en hovedperson, man sympatiserer med.

Forfatteren er i gang med uddannelsen som manuskriptforfatter på filmskolen Super16 og er derfor ekspert i at skrue en spændende handling sammen.

– Jeg læser og giver feedback til Thomas. ved om nogen, hvor svært det kan være at skrive en bog. Især når man ikke har så meget tid, siger Pape, som i april var forbi for at holde et stort foredrag om ‘Planen’.

Både han og Thomas Skov er begejstrede for Ørestad Gymnasium.

– Det er et meget flot gymnasium, nyt og stort. Vi får helt lyst til selv at gå her, lyder det fra dem begge.

Efter besøget og alle ideerne tager Thomas Skov hjem og skriver videre på sin bog. Derefter går turen videre til Odense for at indsamle ideer til næste kapitel.

 

Info: Skriv med Thomas Skov

Hvad: Bogskrivnings-event med DR og Thomas Skov på Ørestad Gymnasium 27. okt. kl.9.50-11.30. Forfatter Morten Pape (kendt for bogen ‘Planen) er med som ‘coach’. Klasserne 1.i og 1.k deltager.

Hvorfor: Thomas Skov skal skrive en bog til 15-25- årige sammen med unge i hele Danmark. Målet er at skrive en bog, som unge rent faktisk har lyst til at læse, mens han bliver klogere på de unge, samt skriveprocessen og forfatterlivet undervejs.

Hvor: Skriveturné rundt i hele Danmark. Bogen skal være færdig til udgivelse på BogForum d. 11-12. nov.

Følg projektet på sociale medier:

dr.dk/bog

Facebook

Projektets podcast her