Vandreudstilling AYNI på besøg på OEG

21. marts 2018

3g. Spansk har skrevet en blog om den smukke AYNI-udstilling, der gennem de sidste to måneder har været at opleve på Ørestad Gymnasium. Udstillinge viser Bolivas udvikling gennem de seneste 30 år.

Vandreudstilling på Gymnasiebesøg

Udstillingen har været på besøg flere steder i landet, og vi har haft glæde af den smukke interaktive udstilling siden februar. Udstillingen har besøgt flere andre gymnasier før den kom til os.

Interaktiv udstilling

Udstillingen er interaktiv, dvs., at beskueren kan “gå i dialog” med udstillingen, fordi den anvender flere forskellige sansestimulerende virkemidler: bl.a. lyde og dufte, der hensætter beskueren til Bolivia.

Udviklingsprojekt med Danida-støtte

Ayni er fortællinger om identitet, om oprindelige folk, om forbindelsen mellem økonomisk overlevelse, beskyttelsen af flora og fauna og retten til indianske territorier. Ayni afspejler også forbindelsen mellem den bolivianske mælke- og quinoa-produktion og dansk know-how og ekspertise inden for landbrug og fødevareproduktion. Ayni sætter fokus på historien bag og effekten af Bolivias første solcelle-anlæg realiseret ved hjælp af dansk finansiering. Ayni er fortællingen om Bolivia – et land i udvikling.

Udstillingen er resultat af et samarbejde mellem den danske ambassade i La Paz, journalist Lise Josefsen Hermann, fotograf Juan Gabriel Estellano og kunstner Daniela Lorini. Målet har været at fortolke det dansk-bolivianske samarbejde i ord, lyd, billeder og kunst med fokus på de resultater bolivianerne selv mener, har været til gavn for dem og deres land.

Genfortalt med elevøjne

Elever på Ørestad blogger på spansk om den smukke udstilling, og Ved at følge linket til højre kan man få et indtryk af udstillingen fortalt med elevøjne på spansk.

Bloggen er lavet af Sofie Bakkendorf Nielsen 3f, Anam Bashir Khan 3c, Hussein Al – Zerij, Lea Dizdarevic 3l, Per Nicolai Lichtenberg 3f, Sarah Kassem Mansour 3l og Thanushca Pathmanathan 3c

Lucio Vargas es guardaparque en Iñao, desde la creación del área protegida el 2007.

 

Kunstneren bag AYNI

AYNI er en udstilling bestående af fotografier, videoklip og en duftende (!) installation om Danidas indsats i Bolivia de sidste 40 år.

Daniela Lorini er kunstneren bag den sanselige og visuelle udstilling. Læs mere om kunsten her.

Home

Følge nedenstående link for at komme til elevernes blog

Se elevernes blog her