Veloverstået BIGMUN-konference

26. februar 2019

Søndag sluttede årets BIGMUN-konference på Birkerød Gymnasium, hvor 10 seje OEG’ere deltog sammen med lærer og MUN Director Liselotte Tang. MUN står for Model United Nations og er et internationalt FN-rollespil, hvor delegationer af gymnasieelever fra mange forskellige lande påtager sig roller som FN-lande. Hele konferencen foregår på engelsk og med streng dresscode.

Saudi-Arabien og Polen

Delegationen fra Ørestad spillede roller som delegerede fra henholdsvis Saudi-Arabien og Polen, så de havde inden konferencen brugt tid på at sætte sig grundigt ind i de to landes interesser og deres allieredes interesser. På den måde kunne de argumentere for de to landes synspunkter, når de deltog i diskussioner i de forskellige FN-komiteer som Security Council og WHO.

OEG MUN Society

Ørestad udgjorde faktisk den største danske delegation til konferencen, hvor der var delegationer fra fra hele verden. For de mange elever, er det en fantastisk mulighed for, at øve sit engelsk på højt niveau og samtidig prøve kræfter med at diskutere international politik med andre unge.

“Det fede ved BIGMUN er fællesskabet, og det at improvisere og hele tiden være igang. Man lærer at stille sig frem foran en forsamling, og hvis man fejler, så prøver man bare igen. Man lærer også en masse om FN og international politik, men man gør det ikke for en lærers skyld, men for sig selv og gruppen, og det er fedt!” – OEG MUN elev