Videohilsen: AVITAE på La Laguna

02. maj 2016

Postkort fra La Laguna, hvor AVITAE-gruppen fra OEG har haft en fantastisk og lærerig tur.

AVITAE Tenerife meeting
Afspil video

Video-billedgalleri: Af Claus Witfelt, m.fl.

AVITAE-projektet handler om at udforske oldtidens ideer og løsninger og bruge dem i nye, moderne kontekster.

Derfor pakkede OEG-eleverne Karoline, Bianca, Juliana, Constantin og Kasper deres kufferter og tog med AVITAE-lærerne Claus Witfelt og Charlotte Straby Tranberg til den spanske ø Tenerife, ud for Afrikas kyst. Her skulle gruppen med de andre AVITAE-lande arbejde med innovation, historie, kultur med fokus på øens helt særlige muligheder.

Eleverne fik blandt andet til opgave at arbejde med Tenerifes særlige klimaudfordringer i europæiske teams og udvikle innovative forslag til, hvordan de kunne løses. Det blev også til skønne natur-oplevelser på øens vulkan Teide, besøg på madmarkeder, honning-produktion. Skolens teknologilærer gav en spændende introduktion til, hvordan man arbejder med robotter – og sluttede af med et nummer på sin medbragte guitar.

– Tenerife-besøget markede en bragende flot afslutning på to år i AVITAE-projekt med kunstudstilling, kogebog og innovations-undervisning. Det tredje og sidste år bliver endnu mere spændende. Her skal udvikles animationsfilm om entreprenører og mini-virksomheder, fortæller OEG-lærer Claus Witfeldt fra AVITAE.

Fernisering på smuk skole

Det kan godt være, vi er stolte af vores åbne og innovative arkitektur på Ørestad Gymnasium. Men skolen i La Laguna kan altså prale af eget museum og en beliggenhed i maleriske, skønne og historiske omgivelser.

De rammer blev bl.a. taget i brug til det kunstprojekt, eleverne arbejdede med, hvor alle værkerne blev præsenteret og beundret til en lille fernisering på skolen. Kunstværkerne byggede bro mellem oldtid, nutid og fremtiden, og der var både spil, installationer, videokunst og værker, der gav publikum mulighed for yderligere fordybelse via QR-koder til websites og meget mere, forklarer Claus Witfelt.

Den næste udfordring i AVITAE-projektet handler om at udvikle ideer til virksomheder og byder bl.a. på rejser til Limassol og Lucca på Cypern og i Italien.

Se denne video: To OEG-lærere gennemfører INNOVATIONSKURSUS for lærere og elever på Tenerife.

Tenerife innovationsfilm
Afspil video

Læs mere

Læs mere om AVITAE-projektet her

AVITAE-kontaktpersoner på Ørestad Gymnasium

Claus Witfelt: cwi@adm.oegnet.dk
Charlotte Straby Tranberg: cst@adm.oegnet.dk
OEG-elever i AVITAE:

Bianca Rasmussen
Kasper Rejnhold Baun
Juliana Glahn
Constantin Sagos
Karoline Lytchke Clante

Partnerskolerne er:

  • Slovakiet – Hotelová Akadémia (Bratislava)
  • Grækenland – 2nd Geneiko Lykeio of Arta (Arta)
  • Italien – Istituto di Istruzione Superiore N. Machiavelli (Lucca)
  • Cypern – Laniteio Lykeio (Limassol)
  • Spanien – IES Canarias Cabrera Pinto (Tenerife)
  • Finland – Pyhäjoen Lukio (Pyhäjoki)
  • Danmark – Ørestad Gymnasium (København)