fbpx

OEG elever på FemTech

To elever fra OEG blev i år udvalgt til at deltage i FemTech på Københavns Universitet. Femtech er et kursus for piger med matematik på A-niveau der interesserer sig for IT og programmering. OEG blev tildelt to pladser, og informatik-lærer, Claus Witfelt, udvalgte to piger, han mente kunne have potentiale for at deltage i kurset.

 

Elevernes stemme er i dag kursisterne, Simran og Caroline 2.c

– Vi deltog på kurset i skoletiden og det forløb over to hele dage. Vi fik undervisning af tutorer, der var elever på uni og en IT-lektor fra et gymnasium. Vi skulle lære at programmere i Python og MicroPython, der er et programmeringsprogram for begyndere.
 
Leg med planter og computere
Den første dag var mest fri leg, fordi vi skulle lære programmet at kende. Så vi brugte dagen på at lege med de forskellige features. Vi kunne fx få et lille ur til at blinke, sige lyde eller man kunne tegne på det ved at skrive en specifik kode.  
 
Dagen efter fik vi hver en mimose, der er en plante, der lukker bladene, når man rører ved den. Vi skulle forsøge at påvirke planten via signaler, som vi skabte igennem kode på computeren. Vi kom desværre ikke helt i mål, da det tog lang tid at kode det hele. Men vi fik nogle gode målinger på planten. 

En fremtid med IT?

Det var rigtig spændende at være med på FemTech. Vi lærte noget andet end vi er vant til på gymnasiet.

Det var også rigtig rart at der var så meget fri leg, og at man fik lov at prøve sig frem i stedet for at skulle følge en masse instruktioner. Det fik os til at føle os mere selvstændige.

 

At vide meget om IT giver helt sikkert mange muligheder for fremtiden, så det var fedt at få mere viden. Vi kunne måske godt tænke os at gå den vej, når vi engang skal til at studere.

 

Anbefaling til alle IT-interesserede piger

Vi vil helt klart anbefale andre piger at deltage på FemTech, hvis de interesserer sig for It og programmerin. Det er også en god måde at finde ud af hvordan det kan være at gå på universitetet.

Er du også interesseret i kodning?

Så er FemTech måske noget for dig.