OEG-Live

En anderledes morgensamling

Vi er ikke et mediegymnasium for ingenting – her tager vi medieproduktion dybt seriøst.

På Ørestad Gymnasium foregår den månedlige morgensamling ikke på klassisk vis, hvor eleverne måske samles i f.eks. kantinen. Vi samler i stedet vores elever på youtube, hvor OEG-Live! livestreames ud til klasserne. Opsætningen kan beskrives som Go’ Morgen Danmark møder Nyhederne – vi har værter, sofainterviews, anchors og indslag udefra.

Der arbejdes selvfølgelig med professionelt udstyr, for at sikre den bedste oplevelse for både eleverne ude i klasserne og dem som står med kamera eller mikrofon i hånden.

Se en OEG-Live! her – du kan også finde flere på vores Youtube-kanal!

Elevstyret

OEG-live er næsten fuldstændig styret af elever, dog med et par kompetente mediefagslærere “i baggrunden”.
Live-holdet består af elever fra alle tre årgange med interesse for TV og kommunikation, men der er ikke nogle krav om hverken mediefag eller andre fag.

Flere af eleverne bag OEG-live drømmer om en karriere inden for TV og medier, og derfor er det en oplagt mulighed for dem at prøve kræfter med branchen, inden de kaster sig ud i den virkelige verden.

Åbent hus

3 timers uafbrudt livestream til Åbent Hus.
Til orienteringsaftenen i januar rykker studiet og kontrolrummet over til hovedebygningen, hvor et udvidet produktionsteam stabler årets længste livestream på benene. Hele aftenen dækkes fra alle vinkler med fx interviews med rektor i studiet, voxpops på trappen om yndlingsfag eller reportere på salene som fanger kommentarer fra besøgende.

Og hvorfor gør vi så det?
Vi er jo et mediegymnasium, så derfor vil vi selvfølgelig gerne vise det, som vi er bedst til – og som der generelt er en stor interesse for blandt kommende elever og deres forældre. Både kontrolrum og studie sættes op, således at alle interesserede kan komme helt tæt på og stille alle de sprøgsmål de måtte have.
Derudover livestreamer vi jo hele molevitten ud på Youtube, så selvom man ikke kan komme, så kan man stadig se med live – eller se det på et andet tidspunkt.

Bag om OEG live

Værter
Der er 4 værter i studiet – 2 anchors og 2 interviewere.
Derudover er der somme tider en reporter “i marken”, som laver bl.a. voxpops.

STX gymnasium København, ørestad gymnasium Mediegymnasium, mediebyen, mediefag A, innovativt åbent arkitektur, lokaler, undervisning, live, professionelt, kamera gear, live show mediegymnasium oeg live

STX gymnasium København, ørestad gymnasium Mediegymnasium, mediebyen, mediefag A, innovativt åbent arkitektur, lokaler, undervisning, live, professionelt, kamera gear, live show mediegymnasium oeg live

Redaktionen
Redaktøren og redaktionen forbereder programmets indhold i dagene op til samlingen og på dagen skriver de spørgsmål til gæsterne sammen med værterne.

Teknik
Live-holdet har et stort teknisk hold bag kameraerne.
Der er flere kamerafolk ude i studiet og i kontrolrummet sidder produceren, billedemixeren, producerassistenten, lydmixeren og titleren, som har hver deres opgave.

STX gymnasium København, ørestad gymnasium Mediegymnasium, mediebyen, mediefag A, innovativt åbent arkitektur, lokaler, undervisning, live, professionelt, kamera gear mediegymnasium

STX gymnasium København, ørestad gymnasium Mediegymnasium, mediebyen, mediefag A, innovativt åbent arkitektur, lokaler, undervisning, live, professionelt, kamera gear, live show