fbpx

OEGrøn gør en forskel for klimaet

Vi har mange seje udvalg her på OEG, der på hver deres måde arbejder på at gøre skolen endnu mere sjov, social og indbydende at være elev på. Et af udvalgene gør ikke kun en forskel for eleverne på OEG. De arbejder nemlig også på at gøre en forskel for resten af verden.

Elevernes stemme er i dag Sophus og Asger fra OEGrøn.

OEGrøn er Ørestad Gymnasiums grønne hjerte. Vi er et udvalg, der på mange forskellige måder arbejder for at få OEG til at blive et grønnere gymnasium.

 

Vi er 20-30 medlemmer i OEGrøn, og vi mødes ca. en gang i måneden. På møderne planlægger vi forskellige events, og drøfter hvad vi kan gøre for at øge elevernes bevidsthed om vigtigheden i at passe på klimaet. Vi har struktureret vores arbejde i forskellige arbejdsgrupper, så vi på den måde deles om opgaverne. Fx er der en gruppe 2.g’ere, der står for at hjælpe med koordinering af klimastrejkerne.

Klimastrejke og genbrugspapir

Vi deltager i en masse forskelligt klimahejs, der også foregår rundt om i verden, som fx klimastrejkerne. Men vi er også med til at skabe konkrete forandringer på skolen. Til det store juleklippe-arrangement i december sørgede vi fx for, at der blev brugt genbrugspapir til den julepynt, eleverne kreerede.

 

Julepynt af genbrug

Vi har også stået for en hel klimauge, der hed 5 fede dage. Hver dag havde et specifikt tema. På Mad-mandag var der fokus på, hvordan man kunne spise mere klimavenligt. Her fik vi kantinen til at lave lækker vegetarmad. Tøj-tirsdag handlede om, hvordan kan man kan klæde sig mere klimavenligt. Vi fik til formålet arrangeret en tøj-bytte bod, hvor eleverne kunne donere gammelt tøj. Off-onsdag var eleverne offline og vi brugte i stedet tiden på at være sammen om at spille brætspil.

Mulighed for grøn medbestemmelse

Vi får en masse ud af at lave udvalgsarbejde på OEG. Vi er med til møder med ledelsen og får meget indflydelse på, hvad der skal ske på skolen. Fx har vi været med til at designe det nye tag, der er ved at blive bygget. Vi har bl.a. fået indflydelse på projektet ved at sørge for, at det blev tilrettelagt så bæredygtigt som muligt ved, at der kommer en masse planter på taget.

 

Hvis man har lyst til at gøre noget godt for klimaet, er OEGrøn et godt sted at starte. Du handler på noget konkret og er med til at skabe forandringer – både på OEG og i verden. Det er rart at gøre noget aktivt for en god sag, og at føle at man har en stemme. Og så får du samtidig en større forståelse for, hvordan det står til med klimaet. Hvis du også har lyst til at gøre en forskel, så har vi altid plads til én til i OEGrøn.