fbpx

OEG-elever strejker for mere klimahandling

På OEG har vi masser at handlekraftige elever, der har en mening om tingene. Det er en del af det at være en changemakerskole. Vi nøjes nemlig ikke med at sidde og diskutere tingene. Vi gør noget ved dem. For kun gennem handling kan vi være med til at ændre verden til det bedre. To af vores meget aktive changemakere er Martha og Kaya. De er både forpersoner for LGBTQ-udvalget og så stod de for at samle folk til klimastrejke d. 24. september 2021.

Elevernes stemme er i dag Martha og Kaya fra 2m.

Fredag den 24. september samledes vi en lille flok OEG-elever, der alle var enige om én ting: 

At der er en stor mangel på klimahandling. Derfor valgte vi at fravælge vores undervisning og strejke for klimaet og en grøn fremtid. Vi fulgtes sammen ind til Christiansborg slotsplads, hvor vi blev mødt af tusindvis af andre unge gymnasie- og folkeskoleelever, der også havde prioriteret klimaet frem for deres skolegang.

Klimastrejken var organiseret af Fridays For Future Danmark. Det er en klimabevægelse, som blev startet af Greta Thunberg i 2018. Bevægelsen består af unge i alderen 12-18. Klimastrejken var international, så folk hele verden – helt fra Tyskland til Bangladesh, brugte deres stemmer til at kæmpe for deres fremtid. Der er god grund til, at vi er så mange unge strejker. Det er vores generation, som bliver ramt hårdest af klimaforandringerne – vores fremtid hænger nemlig i en tynd tråd. Politikerne holder ikke, hvad de lover. De handler alt for langsomt og behandler ikke krisen, som den krise det er. Der skal ske handling og strukturelle forandringer nu!

”Fuck jeres pengene, I har klimagæld, jeres grådighed slår vores børn ihjel!” sådan lød det bl.a. fra frustrerede unge, der gik gennem Københavns gader fredag eftermiddag. Marchen var et hav af bannere og skilte med opråb til politikerne og vigtige budskaber. Budskabet blev også leveret via taler af folk helt ned til 14-års alderen. De udtrykte vrede og sorg over den lange klimakamp som de ufrivilligt er landet midt i.

Selvom mange års kamp er blevet ignoreret og det hele kan føles nyttesløs, så står vi sammen, og vi giver ikke op, før vi har en garanti på vores fremtid.