Behandling af personoplysninger

Vi behandler personlige oplysninger om dig

Hvis du er elev, kommende elev, lærer, teknisk-administrativ medarbejder, censor, nyhedsbrevsmodtager, hjemmesidebesøgende, foredragsholder, bestyrelsesmedlem, brobygger, introduktionselev, praktikant, jobansøger, afsender af post til skolen, håndværker, kantinemedarbejder eller gæst, så behandler vi muligvis nogle personlige oplysninger om dig. Det skal vi oplyse dig om, så du ved, hvilke oplysninger vi har, og hvordan vi passer på dem. Du kan læse meget mere om, hvordan vi behandler oplysningerne i kolonnen til højre.

Samtykkeerklæringen

Nogle af oplysningerne skal du som elev, lærer eller anden medarbejder give samtykke til, før vi må bruge dem. Derfor skal du (og dine forældre, hvis du er under 18 år) udfylde en samtykkeerklæring, inden du starter. I samtykkeerklæring kan du give os ret til at behandle nogle personoplysninger om dig. Samtykkeerklæringen er meget vigtig, og du skal læse den grundigt, inden du sætter dine krydser. De er flere områder, hvor du skal give samtykke.

Du skal bl.a. give samtykke til, om vi må bruge foto og video af dig i trykt materiale, på internettet og på de sociale medier. Ørestad Gymnasium anvender flere digitale medier i den daglige undervisning, og vi bruger i meget høj grad foto og video til at dokumentere undervisningen og miljøet på skolen. Hvis du ikke giver os samtykke til, at vi må bruge billeder og video, skal du selv undgå kameraet. Vi vil også sørge for, at du ikke vil blive vist.

De personoplysninger, som skolen behandler er f.eks.:

• Stamoplysninger om dig og dine forældre (navn, adresse, CPR-nummer, telefon, mail)
  • Oplysninger fra din ansøgning.
  • Dit foto til Lectio og til nøglekortet.
  • Oplysninger om dine ønsker til studieretning.
  • Oplysninger om dine faglige resultater og standpunkt.
  • Oplysninger om dine deltagelse i prøver og eksamen.
  • Oplysninger om din netværkstrafik under prøver og eksamen med internetadgang.
  • Oplysninger om dit fravær og dine fraværsgrunde.
  • Oplysninger om dit brug af nøglekortet.
  • Oplysninger om din historik og adfærd i de IT-systemer og programmer, der anvendes i undervisningen.
  • Oplysninger om betalingskort og transaktioner som led i køb af billetter eller betaling af studieture.

Når vi behandler dine personoplysninger, sørger vi for, at sikkerheden er høj. Det betyder bl.a., at:

• at personfølsomme oplysninger på papir opbevares i aflåste skabe.
  • at personfølsomme oplysninger altid sendes på sikker mail.
  • at personfølsomme oplysninger på papir altid bortskaffes ved makulering.
  • at personfølsomme oplysninger modtaget eller sendt på mail automatisk slettes efter 1 måned eller gemmes i ESDH.
  • at personfølsomme oplysninger kun kan tilgås af de medarbejdere, der kan anvende oplysningerne.

Du kan læse meget mere om vores behandling af personfølsomme oplysninger ved at trykke på knapperne i højre kolonne. Her kan du finde de fulde lister over de personoplysninger, som vi bruger.

Orienteringer om behandling af personligoplysninger

Orientering til gæster m.v.

Orientering til elever

Orientering til elever der søger optag

Orientering til jobansøgere

Orientering til modtagere af nyhedsbreve

Orientering om kontrol af computere ved skriftlige prøver

NB!

Vi har jævnligt besøg af journalister, der laver interview, og fotografer, der tager billeder og video. Det er journalisten og fotografen, der skal indhente samtykke fra de deltagende elever.

Sociale netværk og internettet - Hvad skal du være opmærksom på?

Når du bor i Danmark, så er du omfattet af den danske lovgivning. Det gælder også, når du er på internettet. F.eks. når du offentliggør oplysninger på sociale netværk.

Datatilsynet har lavet en pjece om regler og adfærd på de sociale medier og på internettet.