fbpx

Skolens Miljø

Trappen Ørestad Gymnasium Mediegymnasium

Det åbne og innovative gymnasium 

Arkitekturen på Ørestad Gymnasium er helt unik. De store åbne rum betyder, at man altid kan se de andre elever på skolen. Selv klasselokalerne har store ruder, så man både kan kigge ind og ud. Det giver særlig en dynamik og en følelse af at tilhøre et stort læringsfællesskab. Man kunne tro, at det åbne rum medfører en masse støj, men eleverne lærer hurtigt at vise hensyn til hinanden.

Computeren

Computeren er vores vigtigste arbejdsredskab. Den gør mange arbejds- og læringsprocesser nemmere, men vi bruger den kun, når det giver mening. Fx læser vi stadigvæk romaner i bogform, men elevernes øvrige bøger, materialer og opgaver er digitale. I dagligdagen bruger vi google-sites, hvor eleverne har adgang til alle deres fag og undervisningsplaner for de enkelte moduler.

Klasselokaler Holdmiljø Ørestad Gymnasium

Holdmiljøer 

En stor del af undervisningen foregår i klasselokaler, som man kender dem fra folkeskolen. Her kan både læreren og eleverne nemt koble sig til projektoren. Det er nemlig vigtigt for os, at det digitale er nemt, tilgængeligt og driftsikkert.

Gruppemiljøer

Noget af undervisningen foregår i åbne gruppemiljøer. I stedet for traditionel tavleundervisning, hvor læreren er i fokus, er det nu eleverne, der skal arbejde sammen i grupper, for at løse modulets opgaver. Læreren skifter derfor rolle, og fungerer mere som coach og konsulent. Gruppearbejdet giver mulighed for fordybelse og træner elevernes selvstændighed, ansvarlighed og samarbejdsevner. Eleverne er i høj grad ansvarlige for egen læring, men har altid adgang til lærerens hjælp.

Gruppemiljø lokaler Ørestad Gymnasium
Erhvervsøkonomi fag Ørestad Gymnasium2

Virtuel undervisning

På OEG ser vi virtuel undervisning som en naturlig og vigtig integreret arbejdsform. De virtuelle moduler finder sted, når en lærer ikke kan være til stede på skolen. Inden et virtuelt modul lægges der et arbejdsark eller en skriftlig opgave op på fagets Google-site, som eleverne har modulet til at gennemføre. Dette kan enten udføres synkront, hvor undervisningen finder sted på det tidspunkt, der står i skemaet, eller asynkront, hvor eleverne får mulighed for selv at bestemme, hvornår de vil lave opgaven.

Idrætsundervisning

OEG har en stor multihal, hvor vi dyrker idræt. Men idrætsundervisningen foregår også mange andre steder. Det kan være i fitnessrummet, dansesalen, på skaterbanen eller fodboldbanen. Som en del af idrætsundervisningen kommer alle elever på idrætshøjskole i løbet af 1.g. 

Idræt Ørestad Gymnasium4
Biologi fag Ørestad Gymnasium

Laboratorier

Hele øverste etage i hovedbygningen er dedikeret til naturvidenskaben. Her finder man forskellige laboratorier, hvor eleverne laver forsøg i fx kemi, fysik, biologi eller bioteknologi. Nogle laboratorier er i lukkede lokaler, mens andre er ude i det åbne rum.

Mediebyen

I bygningen under Nordisk Film Biografer Field’s har Ørestad Gymnasium et par lokaler dedikeret til mediefag. Her finder man tv-studiet, redigeringslokalet og alt vores professionelle udstyr. Ørestad Gymnasium tilbyder nemlig som de eneste i Danmark en studieretning med både mediefag og engelsk på A-niveau.

Mediegymnasium Ørestad Gymnasium
Historie fag Ørestad Gymnasium

Vi inddrager virkeligheden

Vi klæder vores elever på til at læse videre og til at begå sig i fremtiden. Vi fylder elevernes værktøjskasse med viden og innovative måder at arbejde på. Eleverne lærer at arbejde sammen og bruge deres viden til at løse virkelige problemer. En del af undervisningen foregår væk fra gymnasiets bygninger. Det kan være teaterture, virksomhedsbesøg, eksperimenter i naturen eller konferencer i andre lande. Vi er nemlig med i en del netværk, hvor eleverne arbejder sammen på tværs af landegrænser.

Studierejser 

I 1.g kommer eleverne både på introtur og på idrætshøjskole. I 2.g tager eleverne på studieretningsstudieture, mens eleverne i 3.g tager på sprogrejse. Elever på den engelsksprogede studieretning med samfundsfag A og engelsk A har desuden mulighed for at rejse til vores partnerskole i Indien, ligesom eleverne på den sproglige studieretning får mulighed for en ekstra sprogrejse, så de kan træne deres sproglige kompetencer.

Taj Mahal Studietur Rejse Ørestad Gymnasium
Kantinen Ørestad Gymnasium

Kantinen

På Ørestad Gymnasium har vi en god kantine, der laver sund og varieret mad med friske råvarer. 

Kantinen har åbent det meste af dagen og bruges af rigtig mange elever. Kantinen tilbyder dagens varme ret, som vil variere dag for dag. Man kan også købe sandwich, salat eller hjemmebagt kage, hvis trangen til sødt melder sig i løbet af dagen.