Studie- og ordensregler

Studieregler

Du er forpligtet til at møde til undervisningen, være forberedt og deltage aktivt. Du skal aflevere opgavebesvarelser til den fastsatte tid, uden snyd.

Du skal deltage fuldt ud i alle interne prøver og eksaminer og samt aflevere større bekendtgørelsesfastsatte opgaver.

Fravær og manglende opgaveaflevering registreres løbende. Alt fravær registreres uanset dets årsag.

Ferie kan kun afholdes i de perioder, der fremgår af skolens ferieplan.

Du har pligt til at orientere dig om omfanget af dit eget fravær fra undervisningen og manglende opgaveaflevering samt standpunktskarakterer i skolens administrative system Lectio. Hvis du er under 18 år, har du pligt til at orientere dine forældre om omfanget af dit fravær og dine standpunktskarakterer.

Du skal ved standpunktskarakterer, årskarakterer og eksamensgennemsnit opnå et resultat på mindst 2,0 i gennemsnit, for at rykke op på næste klassetrin.

For elever der har fået under 2,0 i både NV og AP i grundforløbet, foretages der en helhedsvurdering af elevens mulighed for at fortsætte på studieretningsforløbet baseret på elevens studieaktivitet og modenhed.

Sanktioner

Ved overtrædelse af skolens studieregler kan der iværksættes følgende sanktioner:

• Du kan blive frataget din SU
  • Du kan nægtes oprykning til næste klassetrin
  • Du kan nægtes at blive indstillet til eksamen i et eller flere fag
  • Du kan blive indkaldt til en samtale med dine forældre og skolens ledelse, hvis du er under 18 år
  • Du kan blive bortvist fra skolen

Skolen bestemmer, hvilken sanktion du får.

Elever med dokumenteret længerevarende sygdom eller kronisk sygdom, kan efter konkret aftale med ledelsen få en særlig ordning, hvor skolen tilbyder erstatningsundervisning.

Elever med behov for at gennemføre en mere fleksibelt tilrettelagt skolegang kan efter konkret vurdering fra skolens ledelse opnå en aftale.

Studiereglerne administreres i henhold til nærmere beskrivelse i skolens “Frafalds- og fraværspolitik”.

Ordensregler

Du skal tage hensyn til og udvise respekt over for andre i både tiltale og adfærd.

Du skal rette dig efter anvisninger fra skolens personale, såvel på skolens område som ved undervisningsaktiviteter uden for skolens område.

Du skal behandle skolens bygninger og inventar hensynsfuldt. Du må ikke anvende skolens bygninger, udstyr eller materiel til andre formål end undervisning og studier uden forudgående tilladelse fra rektor.

Du skal overholde gældende lovgivning på skolens område.

Når du bevæger dig på skolens område, skal du opføre dig på en sådan måde at du ikke forstyrrer elevers og læreres studieaktiviteter.

Mobning og anvendelse af vold mod andre på skolen tolereres ikke.

Det er ikke tilladt at vise og/eller dele billeder, lyd eller videoer som kan have et krænkende indhold. Det gælder også udenfor skoletiden, og på sociale medier, hvis det har indflydelse på på undervisningsmiljøet, herunder ordenen og samværet på institutionen på skolen.

Du må hverken ryge indenfor eller udenfor på skolen. E-cigaretter er heller ikke tilladt.

Du må ikke indtage alkohol eller andre rusmidler på skolen, hverken i undervisningstiden (herunder ekskursioner og studierejser) eller uden for undervisningstiden. I særlige tilfælde kan rektor dispensere.

Skolens net må kun anvendes til formål der er relevant for undervisningen. Det er ikke tilladt at gennemføre betalinger over skolens net.

Du må ikke downloade spil, musikfiler og ophavsretsbeskyttede programmer via skolens netværk. Misbrug af skolens IT-system betragtes som hærværk.

Du må kun indtage fødevarer i skolens kantine samt i gruppemiljøerne på 1. og 2. etage. Drikkevarer må medbringes i holdmiljøer og gruppemiljøer undtagen på 4. sal.

Du skal rydde op efter dig selv og alle områder skal forlades, så møblerne står i grundopstillingen med stolene hængt op under bordene.

Under eksamen og prøver skal der være ro på skolen. I eksamensperioden er det kun tilladt at opholde sig i stueetagen, med mindre du skal til eksamen.

Du skal i din påklædning respektere, at skolen er en undervisningsinstitution.

Sanktioner

Overtrædelse af ovenstående regler vil normalt medføre, at du indkaldes til samtale med rektor og tildeles en skriftlig advarsel.

I grovere tilfælde vil du kunne bortvises fra skolen i op til 10 skoledage pr. år, der medtælles som fravær, eller fra enkelte arrangementer på skolen. I graverende tilfælde vil du kunne bortvises permanent med øjeblikkelig virkning, også i tilfælde hvor du ikke forud er tildelt en skriftlig advarsel. Ved mindre forseelser kan elever tildeles samfundstjeneste.

Ødelæggelse af skolens bygning, inventar og undervisningsmidler samt andre elevers ejendele skal erstattes. Skolen har ingen forsikring. Det er derfor den enkelte elevs ansvar at være forsikret i tilstrækkeligt omfang.

Overtrædelse af gældende lovgivning anmeldes til politiet.

Hvis ordensreglerne overtrædes på en studietur, kan de ansvarlige lærere træffe afgørelse om at du hjemsendes for egen regning (de praktiske omstændigheder aftales med forældrene).

Reglerne er udformet i henhold til Bekendtgørelse nr. 1077 af 13. sep. 2017