fbpx

Rikke Gjøl Mansø – Student 2008

Rikke Gjøl Mansø – Student 2008

Hvad studerer eller arbejder du med?

Jeg blev i 2014 uddannet som journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. Siden har jeg arbejdet for nyhedsbureauet Ritzau og Berlingske, og i dag er jeg ansat i Danmarks Radio. De seneste fem år har jeg arbejdet som politisk journalist på Christiansborg, hvor jeg laver tv, radio og artikler til dr.dk. Lige nu er jeg udsendt til Berlin, hvor jeg de seneste måneder har boet og været med til at dække det tyske valg på alle platforme.

 

Hvilket år blev du student?

Jeg blev student i 2008 – som gymnasiets allerførste 

 

Hvilken studieretning gik du på?

Jeg havde en linje med mediefag og samfundsfag, og så tog jeg tysk på højniveau oveni.

 

Hvad var det vigtigste, som du tog med dig fra OEG?

Det var fantastisk at få lov til at være med til at starte et helt nyt gymnasium op fra bunden sammen med gode venner og dygtige lærere. OEG gav mig min første forsmag på mediebranchen. På studietur til De Vestindiske øer lavede vi en rejse-dokumentar, hvor jeg fik lov at lege tv-vært, og under indvielsen af den nye bygning, hvor kronprinseparret kom på besøg, prøvede vi kræfter med en professionel tv-produktion. Det var helt klart med til at spore mig i retning af Journalisthøjskolen.