fbpx

Støt Røde Kors ved gymnasieindsamlingen i oktober  

På Ørestad Gymnasium vrimler det med changemakere – altså personer der arbejder for at skabe positive forandringer, både lokalt og globalt. Det er vores Røde Kors ambassadører er et godt eksempel på. De arbejder lige nu på højtryk, for at få deres kammerater til at melde sig til Røde Kors’ gymnasieindsamling d. 3 oktober. 

Elevernes stemme er i dag Chloe fra 2m, der er Røde Kors ambassadør.

Mandag d. 6. september blev en håndfuld elever fra 2. og 3.g kastet ud på dybt vand. Vi deltog nemlig i et oplæg af Anders Ladekarl, der er generalsekretær for Røde Kors. Anders fortalte bl.a. om krigens helte, Samira og Ahmed, der frivilligt arbejder som ambulanceførere for Røde Kors, i Syrien. Han fortalte også om kampen for at få corona-vacciner ud til fjerntliggende steder i fx Sydsudan, hvor der ikke engang findes kølerum til at holde vaccinerne kolde eller infrastruktur til at fragte dem ud til folk. Jeg tror, at de fleste, der hørte oplægget blev påvirket af, Anders’ billeder og filmklip. Det var voldsomt at se, hvor mange mennesker, der lever under nogle helt forfærdelige forhold. Måske især fordi, det er så stor en kontrast til vores liv her i lille trygge Danmark. For helt ærligt, så har vi det jo for luksus her i Danmark. Og så glemmer vi ofte alt det urimelige og forfærdelige, der sker for folk i resten af verden. 

Et lille offer, der gør en stor forskel

3. oktober skal jeg og de andre Røde Kors ambassadører ud og bruge et par timer af vores søndag på, at samle ind for at hjælpe mennesker, der ikke er lige så privilegerede som os. Måske undrer du dig over, om du alene gør en forskel for indsamlingen. Men hver rute og hver person tæller. For hvis jeg alene, med en donation på 10 kroner kan skaffe 200 liter rent vand, så tænk på, hvor hvor stor en forskel du kan gøre ved at gå rundt i et par timer og samle ind. Det kan godt være mine 10 kr. rækker langt, men sammen rækker donationerne endnu længere. Jeg møder rigtig mange, der tror det er hårdt, og hellere vil bruge søndagen under dynen. Men tiden går virkelig hurtigt, og samtidig har man jo også en chance for at lære nogle nye mennesker at kende fra gymnasiet, hvis man fx er flere der samler ind sammen. Så kom og vær med!

Kan vinde en festival

Ud over den personlige gevinst ved at gøre en forskel for andre, er der også præmier på højkant til indsamlingen. Hvis vi som gymnasie tilmelder os mere end 50 ruter d. 3. oktober, deltager vi i lodtrækningen om at få en festival ud på gymnasiet med Benny Jamz, RH, Sandra Hussein og Yakuza. Så tag en god ven, din mormor eller lillesøster under armen og join os d. 3 oktober. For så kan vi både vinde en festival og være med til at redde verden den samme dag. What’s not to like.

BENNY Jamz røde kors Ørestad Gymnasium

Vil du med ud og samle ind sammen med Chloe og de andre Røde Kors Ambassadører? Så tilmeld dig her.