fbpx

Skolens Liv

På OEG har vi rigtig mange traditioner og begivenheder. Vi har en del, som er generelle gymnasietraditioner såsom gallafesten og xx, men vi har også en lang række traditioner som er helt unikke til Ørestad Gymnasium, såsom vores filmfestival ASTA, OEG-games og multiforestillingen. 

Du vil opleve mange af traditionerne og begivenhederne automatisk, men der er også meget, som du kan vælge til, hvis du vil være en del af noget spændende, ud over bare skolegangen. 

Hvis du er frisk på at melde dig til, er det en virkelig god måde, at lære nye mennesker på. Til multiforestillingen, arbejder du sammen med en gruppe andre elever, der skal lave det samme som dig i forestillingen og I har et fælles mål, I skal nå sammen. 

 

Changemaking 

På Ørestad Gymnasium er vores vision, at klæde dig på til fremtiden. For os er gymnasiet ikke ‘kun’ en adgangsbillet til en videregående uddannelse og til en god karriere. Det er den naturligvis også. Men formålet er også at uddanne elever, som vil arbejde aktivt for det fælles bedste – både lokalt, regionalt og globalt, og som vil og tør tage ansvar.

Vi klæder dig  på til at kunne handle og løse problemer og dermed være med til at gøre verden bedre. Det er de vi kalder en changemaker og det kan du blive på mange måder. Det handler om engagement og viljen til at skabe forandring. Som changemaker skal du have socialt engagement og handlekraft, og kan samarbejde og tænke innovativt. 

Men bare rolig, det skal vi nok hjælpe dig med at lære. Bl.a. gennem innovativ undervisning, changemaker-dage, elevstyrede udvalg og samarbejder med organisationer. Målet er, at du efter dine 3 år, får en række kompetencer – changemaker skills: Empati, socialt entreprenørskab, samarbejdsevner, lederegenskaber, kreativitet og handlekraft.

 

Læs mere om changemaker-visionen her

Changemaker legat Ørestad Gymnasium
Global Society Class Europalinjen Ørestad Gymnasium
Elevudvalg Miljø Ørestad Gymnasium

Udpluk af vores faste traditioner og begivenheder.

OEG-GAMES Idrætsdag Ørestad Gymnasium tovtrækning

OEG Games 

OEG games er hele Ørestad Gymnasiums yndlingstradition. Det er vores idrætsdag, hvor klasserne dyster i forskellige discipliner som tovtrækning, stepbike og kano over kanalen, iført fantasifulde kostumer.

OEG Live

I stedet for en fysisk morgensamling, går OEG live, og streamer den månedlige morgensamling ud til klasserne. Her fortæller de om, alt det, der foregår på skolen. 

OEG live show Ørestad Gymnasium Mediefag
Galla fest Ørestad Gymnasium

Fester og Caféer

Vi er glade for vores festlige arrangementer og i løbet af året holdes der 4 fester og 5 caféer, der som regel har et tema som man skal klæde sig efter.

Multiforestillingen

Navnet multiforestilling afspejler blandingen af forskellige kunstarter som skuespil, musik, dans og medieproduktioner og er unik for Ørestad Gymnasium.

Multiforestilling Ørestad Gymnasiums Musical
ASTA filmfestival Ørestad Gymnasium

ASTA Filmfestival

ASTA filmfestival er en aften i mediefagets navn, hvor mediefagselevernes film vises i Field’s biograf og der efterfølgende uddeles ASTA-statuetter til mediefagselevernes film.

Vidste du, at Ørestad Gymnasium kun er 

10 min. fra København H i tog? og

14 min. fra Kgs. Nytorv i metro?