Multiforestillingen

En unik tradition der samler skolen

Hvert år laver OEG en såkaldt multiforestilling, hvor mange elever fra forskellige klasser og på tværs af årgange medvirker. Øvegangene ligger efter endt undervisning, og det er frivilligt at medvirke.

Multiforestillingen bliver anset som værdifuld for skolekulturen på Ørestad Gymnasium. Der er plads til alle, og der er ingen tvivl om, at de medvirkende elever vil huske multiforestillingen som en helt særlig oplevelse, når de tænker tilbage på deres gymnasietid.

Multiforestilling Ørestad Gymnasium musical

Forestillingstypen

Forestillingen er en stilistisk rodekasse, der henter inspiration fra mange forskellige steder. Musikken består altid af mange genrer, og numrene flettes ind, så de passer til handlingen. Ofte har forestillingerne et humoristisk præg, og det er efterhånden også en tradition, at publikum inddrages i en eller anden form. Vi går ofte efter det lidt skæve univers, og er tit blevet fascineret af forskellige kultklassikere. Karakteristisk er også, at forestillingerne moderniseres og tilpasses med nutidige referencer, så de afspejler elevernes univers med dem selv som den primære målgruppe.

Øveforløbet

Øveforløbet starter umiddelbart efter efterårsferien. Der øves en eftermiddag om ugen samt to søndage og to hele weekender. Den ugentlige øvegang om eftermiddagen bruges hovedsageligt til at øve i mindre grupper, således at musikere, dansere og skuespillere øver hver for sig. Derfor spiller søndagene og weekenderne en stor rolle i forhold til det sociale sammenhold, og det er også her, processen rykker mest, fordi vi har mulighed for at kombinere de enkelte dele og sætte scener sammen.

Multiforestilling Ørestad Gymnasium musical
Multiforestilling Ørestad Gymnasium
Multiforestilling Ørestad Gymnasium mediefag

Forestillingen vises 

Forestillingen vises i slutningen af januar. Den spiller tre aftener (onsdag, torsdag og fredag), og efter den sidste optræden om fredagen er der oprydning og derefter pizza og øl til alle medvirkende på skolens regning. Det plejer at være en festlig afslutning med mange taksigelser og rosende ord, og det er især her, det går op for os lærere, hvor stor betydning skoleforestillingen har for eleverne. Det er en sand fornøjelse at se eleverne hylde og kramme hinanden. Der er virkelig plads til alle, og der er ingen tvivl om, at de medvirkende elever vil huske denne oplevelse, når de tænker tilbage på deres gymnasietid.

Fællesskabet

Multiforestillingen er en af de fedeste måder at lære en masse nye mennesker at kende på. Dem der er med til forestillingen bliver næsten en hel familie, som du ser hver uge. I bruger også et par weekender på skolen, hvor hele holdet er sammen og kan øve, snakke, spise kage og se hvad de andre har lavet. Ikke nok med, at du har et supertæt bånd med dem fra din gruppe (fx dansegruppen), du lærer også en masse elever fra de andre grupper at kende.

Det skaber et helt særligt bånd, når man skal udvikle noget sammen på tværs af kunstarter og på tværs af klasser. Og især når man selv får lov til at få indflydelse på forestillingens indhold og udtryk.

Det allerfedeste ved, at man lærer så mange elever at kende er, at når selve Multiforestillingen er ovre, ser du også alle de velkendte ansigter på trappen, i kantinen og generelt rundt omkring på skolen.

Multiforestilling Ørestad Gymnasium musical5
Fællesskab i Multiforestilling Ørestad Gymnasium musical7
Multiforestilling Ørestad Gymnasium musical

Opbakning fra hele skolen

Multiforestillingen bliver anset som værdifuld for skolekulturen på Ørestad Gymnasium. Både de medvirkende elever og lærere møder opbakning til projektet fra resten af skolen, og elevernes indsats bliver tydeligt påskønnet. Det kan fx være i form af et aftensmåltid betalt af skolen, lovligt fravær i et morgenmodul, et anerkendende klap på skulderen eller rosende ord fra din matematiklærer, der aftenen før har set forestillingen. De to sidste år har de deltagende lærere og elever efter veloverstået forestillingsforløb også været i teatret på skolens regning for at se en professionel musikforestilling på et teater i København.