MAT A, KEMI A, FYSIK B

339543.501

Denne studieretning er for dig, der specielt er glad for kemi. Du vil gerne afkode atomernes hemmelige verden. Du kan lide at tegne molekyler, og regne på kemiske reaktioner og forklare dem med en matematisk model. 

Studieretningen giver dig et stærkt grundlag for en videre naturvidenskabelig uddannelse. Der vil være en mere planlagt sammenhæng mellem kemi og matematik gennem alle 3 år. Du vil blive trænet specifikt i at regne skriftlige opgaver i kemi og matematik på computer.
Du vil undersøge kemiske bindinger og reaktioner. Vi vil bruge meget tid i laboratoriet, og lave lidt vildere forsøg. Du vil kunne bygge dit eget batteri – og måske senere opfinde ny medicin eller fremtidens bilbatteri.

Naturvidenskab er for dig, der:

 synes naturvidenskabelige fag og matematik er sjovt
 vil vide hvordan naturens love fungerer
 kan lide at sætte ting i system
 godt kan lide at lave forsøg

Har du lyst til løse universets gåder, er naturvidenskab det rigtige for dig. Du kan f.eks. løse ligninger, finde alderen på universet, eksperimentere med kemiske stoffer, lyd, farver og medicin – eller undersøge effekten af kost og træning.
Alle de naturvidenskabelige studieretninger arbejder tæt sammen med matematik. Når vi laver forsøg, vil vi bruge computeren til at beregne, tegne grafer, og lave ligninger for elektroner, kugler og kroppens bevægelser.
Vi vil undersøge naturen og teknikken. I kemi ser vi på stoffer og kemiske reaktioner, der anvendes i udviklingen af nye produkter, medicin og fødevarer, i fysik kigger vi på de mindste og de største dele af verden fra kvarker til galaksehobe, og i bioteknologi undersøger vi de teknologiske muligheder, som genteknologi giver os for at kurere sygdomme og gensplejse fødevarer. Biologien bruges når vi ser på mennesket og kroppens forunderlige verden. Så vær klar til at undersøge virkeligheden gennem naturvidenskabelige eksperimenter!

Hvad kan du blive ?

Naturvidenskab giver dig gode muligheder for at søge ind på videregående uddannelser – især hvor der stilles høje krav til færdigheder i matematik, kemi, fysik og biologi. Dette gælder f.eks. uddannelser til ingeniør, læge, naturvidenskab på universitet, samt forskning og undervisning.
Der er et væld af gode jobmuligheder bagefter.

Hvilke fag og valgfag kan jeg få på denne studieretning – Klik her

Hvilke uddannelser giver studieretningen adgang til – Klik her

Besøgsdag på ØrestadÅbent hus d. 24 januar 2019Sådan søger du optagelse

SNAPCHAT:
oegsnap
INSTAGRAM:
Oerestadgym
FACEBOOK:
Ørestad Gymnasium