Vi udbyder to kunstneriske studieretninger på Ørestad Gymnasium. Vores helt nye og unikke studieretning med mediefag på A-niveau, og en med Musik A for dig, der elsker musik.

Læs om dem begge herunder.

Studieretning 1: Musik A – Engelsk A

At forstå musik, kunst og litteratur går på tværs af fagene på denne studieretning. I engelsk arbejder du f.eks. med, hvordan Irlands litteratur og musik har haft betydning for landets historie. Eller hvordan lydsvingninger, musikinstrumenternes stemning og talsystem er skabt ud fra matematisk logik. Du kan hæve matematik til A i 3.g. hvis du har en særlig interesse for samspillet mellem matematik og musik.

Du bliver klogere på filmmusik og kulturforståelse, instrumenternes stemning og klang, Du bliver også klogere på engelsksproget litteratur, film og samfundsforhold. Du lærer, hvordan du skaber oplevelser, der rykker. Men du skal ikke bare skabe oplevelser. Du skal også have lyst til at forstå, hvorfor et stykke klassisk musik, et rocknummer eller en provokerende digtsamling virker. Og hvorfor det nogle gange ikke virker.

I musiktimerne fylder musikteori lige så meget som tiden i øvelokalet. Du lærer at lytte til musik og forklare, hvad der fungerer eller ikke fungerer. Dine erfaringer bruges, når du skriver dine egne musiknumre.

Kan du ikke spille et instrument i forvejen, skal du bruge mere tid i øvelokalet. Du behøver ikke kunne læse noder og akkorder, når du begynder, men du skal lære det.

Hvis du er interesseret i at vide mere, så klik her

Hvilke uddannelser giver studieretningen adgang til – Klik her

Studieretning 2: Mediefag A – Engelsk A

På Ørestad Gymnasium har vi en stærk medieprofil, et miljø med tradition for mange medieklasser og en nybygget Medieby i direkte forbindelse med biografen i Field’s. Vi tilbyder nu som ét af de eneste gymnasier mediefag på landets højeste niveau – nemlig på A-niveau. Det giver dig en unik mulighed for at fordybe dig i mediefag og blive klogere på film, levende billeder og den nye medievirkelighed. Med engelsk på A-niveau får du desuden et internationalt perspektiv, hvor vi bl.a. producerer film på studieturen.

Med denne studieretning får du erfaring med at udarbejde kampagner og arbejde på tværs af medier, med konceptudvikling, manuskriptskrivning og produktion. Du vil også få dybere viden om film og andre visuelle medier, deres rolle og virkemidler. Du kan fx arbejde med spillefilm, Netflix-serier, dokumentar, virale kampagner, kortfilm og  animationsfilm.

Du får mulighed for at producere film sammen med dine studiekammerater og med verden uden for skolen. Du vil få kontakt til en eller flere mentorer fra mediebranchen, der giver kvalificeret modspil til jeres film, og du kan deltage i Masterclasses med folk fra film- og mediebranchen.

Hvis du er interesseret i at vide mere, så klik her

Hvilke uddannelser giver studieretningen adgang til – Klik her

Den kreative studenterhue 27. June 2018
Værd at vide
Hvordan er OEG's undervisning?
Sådan søger du