Fag 2. G 3. G
Studieretningsfag
Engelsk A A A
Samfundsfag B B B
Psykologi B B B
Obligatoriske fag
Almen Sprogforståelse C
Naturvidenskabeligt Grundforløb C
Dansk A A A
Historie A A A
Idræt C C C
Almen Studieforberedelse B B B
Fysik C
Matematik C
Biologi B B
Religion C
Kemi C
Oldtidskundskab C
Valgfag
1. Et kunstnerisk valgfag (Billedkunst, Drama, Mediefag eller Musik) i 1. g
2. Fremmed sprog (Tysk fortsætter, Fransk Fortsætter, Spansk eller Kinesisk) i 1. og 2. g
3. Et frit valgfag (Billedkunst, Drama, Erhvervsøkonomi, Filosofi, Informationteknologi, Musik, Psokologi) i 3. g
Hæv et fag fra B til A (Matematik A, Engelsk A, Tysk A/Fransk A OBS. Hvis 2 fremmedsprog er Spansk A eller Kinesisk A, skal der ikke vælges et B til A-niveau i 3. g
Psykologi
- hvis du vil være klogere på, hvorfor mennesker gør, som de gør

På studieretningen Psykologi bliver du klogere på, hvorfor mennesker tænker og opfører sig, som de gør. Du lærer at forstå mennesker. Både psykologisk, biologisk og som individer i et større samfund.

Du undersøger, hvordan arv, miljø og kultur påvirker menneskers adfærd, personlighed og identitet. Du arbejder f.eks. med udviklingspsykologi, og hvordan mennesket påvirkes af andre.

Hvordan er det at læse psykologi
Afspil video

Mød Helena og Eda fra 2.k, der har valgt at fokusere på psykologi.

Psykologi er også biologi

Biologi fylder en del på studieretningen, for biologien hjælper dig til at få en dybere forståelse for mennesket. Derfor skal du bl.a. have styr på hormoners påvirkning af kroppen. Og på hvordan kroppens stofskifte og nervesystem virker. Ubalancer i nervesystemet påvirker også et menneskes adfærd psykologisk.

På Psykologi skal du ikke være bange for at sætte dig ind i nye emner.

Du skal kunne forstå teorier og vide, hvordan du bruger fagudtryk som social arv, prægning og seksuel selektion. Det skal du nemlig bruge, når du f.eks. laver feltarbejde og observerer, hvordan drenge og piger leger i en børnehave eller opfører sig til en gymnasiefest.

Få styr på samfundet

Hvis du vil være god til psykologi, skal du også have lyst til at blive klogere på samfundet omkring os. Det bliver du i de fleste fag på studieretningen, men især i samfundsfag.

Her skal du selvfølgelig have styr på dansk politik og økonomi, men du kan f.eks. også arbejde med, hvordan samfundet forebygger sygdomme. Måske undersøger du, hvor meget dine omgivelser betyder for, om du får diabetes. Et emne, du kan arbejde videre med både i biologi og psykologi.

Engelsk har du på A-niveau, og her arbejder vi med psykologifaglige temaer som ondskab, identitet og multikulturalisme. Vi vil arbejde med grammatik og læse Shakespeare. Du læser også tekster på engelsk i biologi.

StudieretningenPsykologi

Du arbejder bl.a. med

  • Unges identitetsdannelse i dag
  • Kroppens biologi og biologiens betydning for adfærd
  • Mediernes påvirkning af vores kultur
  • Intelligens og hukommelse
  • Menneskets evolutionære og psykologiske udvikling.

Hvad kan du blive?

Psykologi-studieretningen kan gennemføres i to varianter: Med – eller uden matematik B. Det har betydning for, hvad du kan bruge din studentereksamen til bagefter.

Uden matematik B:

Du kan f.eks. tage en uddannelse inden for sundhedsområdet, feks fysioterapeut, sygeplejerske og ergoterapeut, en uddannelse med mennesker som folkeskolelærer, socialrådgiver eller pædagog.

Se alle uddannelser, som psykologi uden matematik B giver dig adgang til, på Adgangskortet: Adgangskortet for Psykologi uden matematik B

Psykologi med matematik B:

Hvis du gerne vil læse til psykolog efter gymnasiet, har du brug for matematik B for at komme ind. Det samme gælder blandt andet statskundskab, markedsføringsøkonom, Europæiske studier og RUCs samfundsvidenskabelige bachelor.

Med en studentereksamen fra Psykologi kan du læse videre til psykolog. Men du kan også fortsætte inden for sundhedsområdet som f.eks. fysioterapeut, sygeplejerske, eller ergoterapeut.

Du kan også læse engelsk, statskundskab (kræver du vælger matematik B) eller andre samfundsvidenskabelige uddannelser.

Se alle uddannelser, som psykologi med matematik B giver dig adgang til, på Adgangskortet: Adgangskortet for Psykologi med matematik B

Studieretningsfag

Engelsk Samfundsfag Biologi Se oversigt

Prøv gymnasielivet

TILMELD BESØGSDAGE

OEG og TV2 Lorry dækker folketingets åbning 03. October 2018
Værd at vide
Hvad går en studieretning ud på?
Hvorfor vælge OEG
Søg optagelse
Samfundsfaglige
Innovation - nye veje, nye ideer
Globalisering - hvis du har ambitioner på egne og din omverdens vegne
Psykologi - hvis du vil være klogere på, hvorfor mennesker gør, som de gør