Dramatik

Arbejd kreativt med drama og teater

Hvad er drama?

Drama er et valgfag, og på Ørestad Gymnasium udbydes faget på C-niveau med mulighed for at hæve til B-niveau.

I dramaundervisningen arbejder vi med teater, både praktisk og teoretisk.

Du vil komme til at arbejde kreativt med forskellige dramaøvelser på gulvet, hvor du skal bruge din fantasi, dine sanser, din koncentration, din krop og din stemme. Du vil få modet til at stille dig op foran andre, og du vil sikkert også opleve, at du vil få flyttet dine grænser en smule i samspil med andre.

Det praktiske og det teoretiske arbejde kobles sammen, for at du opnår en bedre forståelse for teatrets forskellige virkemidler og sceniske udtryk, og du kommer f.eks. til at læse om teaterhistoriske perioder og genrer og skuespilteknik.

Fotos: David Thorius mfl. 

Hvordan er undervisningen tilrettelagt?

I begyndelsen er undervisningen lærerstyret, og du vil lære om grundlæggende begreber og teknikker inden for faget. Du kommer til at arbejde både selvstændigt og sammen med andre i de praktiske øvelser.

Efterhånden vil du også komme til at lave mindre projekt- eller gruppearbejde om et emne, fx. en teaterhistorisk periode eller en skuespilteknik. Det vil typisk indeholde en mindre iscenesættelse fx. af et tekstuddrag fra et skuespil.

I slutningen af skoleåret er det blevet tid til at lave eksamensprojektet, som er en mindre teaterforestilling, der oftest laves i grupper på 2-4 elever. I denne fase arbejder gruppen selvstændigt med et selvvalgt projekt, og læreren fungerer som vejleder.

Vi arbejder også med det professionelle teatermiljø

I løbet af skoleåret tager dramaholdet sammen i teatret og ser typisk 2-4 forestillinger på teatre i København. Nogle gange er der mulighed for at tale med skuespillerne og instruktøren efter forestillingen.

I det efterfølgende undervisningsmodul analyseres og diskuteres forestillingen og den samlede oplevelse.
Det sker også, at teatergrupper kommer ud på skolen og afholder workshops og/eller opfører en forestilling.  

Eksamen

Eksamen består af en praktisk gruppeprøve, nemlig det afsluttende projektarbejde i form af en mindre forestilling, en efterfølgende gruppesamtale om projektet og af en individuel samtale baseret på et teoretisk spørgsmål.

KOM TIL ÅBENT HUS 24. JANUAR 

TILMELD BESØGSDAGE

Eksempler på undervisningsforløb i drama

Tjek videoen og hør eleverne på Drama

Introforløb:

Dramaundervisningen starter altid med en introduktion til faget og dets væsentligste arbejdsmetoder og teoretiske begreber.

I introforløbet er der fokus på grundregler, man skal være opmærksom på, når man spiller en rolle og der er særligt fokus på kroppens og stemmens udtryksmuligheder. Forløbet veksler mellem teori og praktiske dramaøvelser på gulvet.

Commedia dell’arte:

Forløbet handler om en periode i teaterhistorien, som opstod i Italien i 1500-tallet.

Du læser om perioden og genren for at få en teoretisk forståelse og laver øvelser på gulvet for at afprøve hvordan Commedia dell’arte er foregået i praksis.

Der arbejdes blandt andet med improvisationsøvelser og masker, idet Commedia dell’arte er improvisationskomedie, hvor skuespillerne bar masker, der passede til deres rolle.

Andre eksempler på emner:

  • Moderne teater
  • Improvisation
  • Absurd teater
  • Shakespeares teater
  • Politisk teater
  • Skuespillerens værktøjer
Værd at vide
Søg optagelse
Hvorfor vælge OEG ?
Hvad går en studieretning ud på?
Studieretninger
Se kunstneriske
Se sproglige
Se naturvidenskabelige
Se samfunds­videnskabelige