Idræt

Få viden, erfaring og bliv udfordret på kroppens bevægelsesmuligheder 

Idræt på C-niveau er et obligatorisk fag på alle studieretninger og er bredt ud over alle tre år i gymnasiet. I 1.g er modulerne samlet på idrætsdage, hvor undervisningen indebærer alt fra atletik og fitness, til adventurerace og beachvolley. Derudover tager alle 1.g’ere tre dage på idrætshøjskole i løbet af grundforløbet. 

Formålet med idrætsundervisningen er at forbedre dine idrætslige færdigheder, optimere din lyst til bevægelse og sport og introducere ny kendskab til kroppen og dens bevægelsesmuligheder. Således vil faget give indsigt i den fysiske aktivitets betydning for fysisk, psykisk og social sundhed og udfordre din kropsbevidsthed. 

B-niveau

Det er for nogle studieretninger muligt at hæve idræt til et valgfag på B niveau i 3.g. På B-niveau suppleres de faglige mål sådan, at der i endnu højere grad end på C-niveau er fokus på sammenhængen mellem teori og praksis. Det bliver således mere afgørende at kunne fagligt kombinere de fysiske aktiviteter med de videnskabelige og teoretiske aspekter til en helhedsforståelse for fagets sammensatte berøringsflade. På B-niveau er der mulighed for endnu større fordybelse og udfordring af varierende idrætsdecipliner, og ekskursioner som skiture m.m vil være en del af den udvidede undervisning. 

idraet_lille

På Ørestad Gymnasium har vi følgende faciliteter til idræt:

  • Multihal med plads til håndbold, volley, basket og mange flere boldspil
  • Mulighed for bordtennis, badminton og skumtennis 
  • Boldbaner ved plug n’ play og kunstgræs i byparken
  • Fuldt udstyret fitnesslokale med fri adgang for elever i skoletiden
  • Dansesal med spejle og mulighed for fysisk holdtræning
  • Klassesæt med BMX-cykler
  • Klassesæt med inliner-udstyr til skøjteforløb og lethal til indendørs skøjtetræning.

 

Idræt på OEG

Det vigtigste i faget idræt er den fysiske aktivitet, som i undervisningen understøttes af de natur- og sundhedsvidenskabelige fagområder.

Læs mere om fagene

Alle fag

Studieretninger
Naturvidenskabelige
Sproglige
Samfunds­videnskabelige
Kunstneriske