Informatik
Se en video om informatik
Afspil video

Informatik som valgfag

På Ørestad Gymnasium er det muligt at vælge informatik som valgfag på C og B niveau. Faget er en blanding af datalogi og multimedie-fagene og kombinerer derfor tekniske, humanistiske og samfundsmæssige sider af IT. Udover at arbejde med IT som teknisk fænomen, vil undervisningen beskæftige sig med IT som design-redskab, systemudviklingsmetoder, gode IT-systemer, usability og æstetik m.m.

Kreative arbejdsformer

Arbejdsformerne i faget er udpræget kreative, eksperimenterende og i vid udstrækning autentiske i samarbejde med eksterne partnere. Ekskursioner og arbejde med virkelige cases og innovative læsninger vil derfor i høj grad indgå i faget.

Herunder en video fra et klassebesøg til FABLAB:

Informatik B

Dette fag er for dig, der allerede har haft Informatik på C niveau og som gerne vil fordybe dig yderligere i området. Ved opstart vil der være et kort opsamlingskursus og herefter vil undervisningen blive brugt på rigtig programring, seriøse database-systemer, app og spil-udvikling m.m. Faget vil være endnu mere projektorienteret end på C-niveau, og faget forudsætter derfor at man kan arbejde selvstændigt med selvdefinerede opgaver. Faget er meget relevant for de, der vil på en IT-uddannelse eller på anden måde blive skrappere til at konstruere IT-systemer.

Værd at vide
Sådan søger du optagelse
Hvad går en studieretning ud på ?
Hvorfor vælge OEG ?
Studieretninger
Se samfunds­videnskabelige
Se naturvidenskabelige
Se sproglige
Se kunstneriske