Kemi

Kemi i gymnasiet åbner dørene til en lang række sundhedsfaglige, tekniske og naturvidenskabelige uddannelser.

Kemi er ikke et obligatorisk fag i gymnasiet, men forekommer på en række studieretninger og er relevant for mange vidergående uddannelser. Derfor kan det være en fordel at at hæve faget til B eller A-niveau, hvis det matcher de andre fag på den valgte studieretning. Kemi har stor betydning for det moderne samfund og beskæftiger sig med kemiske forbindelsers opbygning, egenskaber og betingelser. Undervisningen i kemi er en kombination af teori, modeller og eksperimenter, og herved opnås et fagligt udgangspunkt og begrebsforståelse til at forklare fænomener og forsøg.

Kemi på A og B-niveau

Kemi B er obligatorisk for den naturvidenskabelige studieretning, og i den forbindelse er det muligt at hæve til A-niveau. På A-niveau uddybes det faglige indhold til et højere fagligt niveau, og man får derfor i endnu højere grad kendskab til eksperimentelle metoder, så faget kan kombineres med andre fag til at analysere og vurdere kemiske problemstillinger. Kemi på A-niveau er derfor relevant, hvis man overvejer en vidergående uddannelse inden for dette videnskabelige felt, eller hvis man blot har interesse i at blive klogere på kemiens betydning for naturvidenskaben.

Elevprodukter

Kemi er også et fag, hvor du bliver udfordret i at formidle din viden. Denne plakat er lavet af kemi-A elever og er prisbelønnet som den fagligt bedste poster i priskonkurrencen “Drughunter-dysten ” afholdt af medicinalfirmaet Lundbeck.

DOWNLOAD PLAKAT HER

 

Læs mere om fagene

Alle fag

Studieretninger
Naturvidenskabelige
Sproglige
Samfunds­videnskabelige
Kunstneriske