Kemi i gymnasiet åbner dørene til en række sundhedsfaglige, tekniske og naturvidenskabelige uddannelser.

På Ørestad Gymnasium kan du vælge kemi på C-, B eller A-niveau.

Kemi på C-niveau

Kemi på C-niveau er obligatorisk på en række studieretninger, men ikke alle.

Det er ikke alle der skal have kemi, men i så fald skal de have andre naturvidenskabelige fag. Har man kemi på C-niveau kan man vælge at hæve niveauet til B-niveau (hvilket er relevant for en del videregående uddannelser), men ikke til A-niveau.

Rødkåls farve afhænger af pH-værdien. Typisk forsøg på C-niveau.

Kemi på B-niveau

Kemi B er obligatorisk for den naturvidenskabelige studieretning. Har man kemi på obligatorisk B-niveau, kan man vælge at hæve niveauet til A-niveau.

På den bioteknologiske studieretning har man ikke kemi som selvstændigt fag, men den vil give adgang til videregående uddannelser, som om man har haft kemi på B-niveau. Desuden er der mulighed for at hæve faget til A-niveau i 3.g.

På kemi B kan man beskæftige sig med produktion af bioethanol – ikke blot gæring af sukker til alkohol, men også fremtidens omdannelse af affaldsmateriale til brændstof. Her fremstiller elever ethanol ud fra nedbrydning af cellulose i en vaskeklud.

Kemi på A-niveau

Kemi A er for dig, der elsker at blande væsker i et reagensglas og se, hvordan farverne skifter. Du kan lide at tegne molekyler og regne på kemiske reaktioner og forklare dem med en matematisk model. Du kan bygge dit eget batteri eller fremstille medicin.

Elevproduktioner

I kemi laver vi naturligvis rapporter og journaler i undervisningen, men til tider kommer der også andre produkter ud af elevernes anstrengelser, f.eks. faglige plakater.

Denne plakat er lavet af kemi-A elever (3.a og 3.f). Plakaten er prisbelønnet som den fagligt bedste poster i kemi i priskonkurrencen “Drughunter-dysten ” afholdt af medicinalfirmaet Lundbeck.

DOWNLOAD PLAKAT HER

 

Værd at vide
Søg optagelse
Hvorfor vælge OEG ?
Hvad går en studieretning ud på?
Studieretninger
Se naturvidenskabelige
Se kunstneriske
Se samfunds­videnskabelige
Se sproglige