Latin

Lær grammatik plus Romerrigets betydning i europæisk historie.

Faget latin indgår i forløbet Almen sprogforståelse (AP), som er en obligatorisk del af grundforløbet (det første halve år) i 1. g.

Almen sprogforståelse skal sikre, at du får et solidt grundlag for arbejdet med sprog (også dansk) i gymnasiet. Vi beskæftiger os med traditionel grammatik (ordklasser, sætningsanalyse mv.), men også med sociolingvistik (dialekter, sociolekter mv.) og meget andet. Almen sprogforståelse afsluttes med en eksamen i december måned.

Latin er – sammen med oldtidskundskab – et af de “klassiske” fag i gymnasiet (STX), og du får en lille smagsprøve på faget i AP. Det er dog også et selvstændigt fag, som du kan vælge som valgfag (c-niveau) her på Ørestad Gymnasium.

Faget er ikke kun et sprogfag, hvor du lærer om grammatik, men også et kulturfag, hvor du lærer om romerrigets betydning i europæisk historie.

Hvordan kan det fx være, at moderne spansk, fransk og italiensk (og andre sprog) i virkeligheden bare er moderne latin? Hvorfor er ca. 60 % af ordforrådet på engelsk latin?

Udover at besvare den slags spørgsmål vil det grundige arbejde med grammatik give dig en fordel i forhold til arbejdet med de øvrige sprogfag, hvor du vil opleve, at vi i gymnasiet lægger megen vægt på sproglig korrekthed og sprogbeskrivelse.

Værd at vide
Søg optagelse
Hvorfor vælge OEG ?
Hvad går en studieretning ud på ?
Studieretninger
Se sproglige
Se kunstneriske
Se samfunds­videnskabelige
Se naturvidenskabelige